- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Podłączenie swiatłowodu Warszawa, ul. Mysłowicka
Zakładając ten temat miałem nadzieje na wywołanie dyskusji na temat sposobu realizowania przez Orange planu podłączania i wymiany starej infrastruktury na nową, światłowodową. Przeglądając inne tematy znalazłem wypowiedzi ludzi z firmy Orange, nie wiem czy znających temat, czy chcących się wypowiadać na tym temacie.Bez odzewu. Tylko gdzie mogę sie czegokolwiek w tej sprawie dowiedzieć, przecież nie w BOK, którego Pani/Pan z którą rozmawiam znajduje się w ...... ( do wyboru: Białystok, Olsztyn, Katowice itd), nie zna specyfiki rejonu mojego zamieszkania ani infrastruktury w tym rejonie. Moja bezradnośc mnie irytuje, ale nie powinna, bo od 30 lat kontaktów z Telekomunikacja Polska SA , a teraz Orange Polska SA powtarzają się te same słowa: BMT, trzeba czekać , cierpliwości. Irytacja wzrasta, gdy sobie przypomnę, ze sa monopolisąa w tym rejonie , a kontakt z Orange , z ich działem technicznym jest niemozliwy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
PS. Masz też skrzynkę Netii na swojej ulicy, ale wg info zgłoszonego do UKE to bardzo stara miedź.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W załaczeniu nowy screen z mapy zasiegu. Został dołączony nowy dom, notabene żle oznaczony ( prawidłowy numer to Mysłowicka 3). Ze skrzynki ze splitterem został podłączony jeden abonent i dalej sie nic nie dzieje. Dla porównania stary screen. W dalszym ciagu nie rozumiem jaką politykę prowadzi Orange. Poczekamy , to zobaczymy, może po 2 tygodniach i u mnie pojawi sie możliwość instalacji. Osobiście w to nie wierzę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wczoraj do numery 2a dociagnięto swiatłowód . Firma Skynet zainstalowała dla firmy dostęp do internetu FTTH . Mogł to zrobić Orange , ma sieć , wolne porty, ale po co sie męczyć i zdobywać klienta lub dbać o już posiadanych. Nie przekonują mnie twierdzenia, ze proces instalacji sieci swiatlowodowej jest czasochłonny, wymaga dużych nakładów inwestycyjnych czyli w sumie dla monopolisty w tym rejonie żaden bisnes. Organizowanie akcji typu zgłoś zapotrzebowanie na FTTH to ściema, mająca na celu pokazanie .że oczywiście coś się robi, ale w sumie Orange woli walkę o klienta w blokach, gdzie jest kilku dostarczycieli internetu, walkę na wyniszczenie siebie lub konkurencji. Jestem zdany na tą firmę, nie man na razie żadnego wyboru. Ale zapamiętam, jak mnie ta firma traktuje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kierus57 napisał(-a):Wczoraj do numery 2a dociagnięto swiatłowód . Firma Skynet zainstalowała dla firmy dostęp do internetu FTTH . Mogł to zrobić Orange , ma sieć , wolne porty, ale po co sie męczyć i zdobywać klienta lub dbać o już posiadanych. Nie przekonują mnie twierdzenia, ze proces instalacji sieci swiatlowodowej jest czasochłonny, wymaga dużych nakładów inwestycyjnych czyli w sumie dla monopolisty w tym rejonie żaden bisnes. Organizowanie akcji typu zgłoś zapotrzebowanie na FTTH to ściema, mająca na celu pokazanie .że oczywiście coś się robi, ale w sumie Orange woli walkę o klienta w blokach, gdzie jest kilku dostarczycieli internetu, walkę na wyniszczenie siebie lub konkurencji. Jestem zdany na tą firmę, nie man na razie żadnego wyboru. Ale zapamiętam, jak mnie ta firma traktuje.
@Kierus57Jak widać wyniki testu http://www.telepolis.pl/wiadomosci/kwietniowe-wyniki-speedtestu,2,3,38795.html
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wspomniałeś w jednym poście, że jest złe oznaczenie posesji. Nie wiem czy wcześniej to już robiłeś, ale sugerowałbym przez infolinię lub salon złożyć zamówienie na światłowód z tzw. ręcznym wywiadem technicznym (nie każda osoba może to robić, ale czasem można trafić). Firmy podwykonawcze instalujące światłowód mają też inne zadania: usuwanie awarii, podłączanie usług bezpośrednio w lokalu, niestandardowe instalacje dla firm, itp.
Naprawdę odrobinę cierpliwości, a zapewne światłowód niebawem zawita u Ciebie 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85Jaki biznes masz tu przykład od 2 lat stoi rezydencja.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poza tym obecna akcja (dosyć młoda) zgłaszania się na światłowód przez osoby prywatne jest rozszerzeniem akcji dla developerów, która trwa już chyba 2-3 lata.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Piotrekk85 napisał(-a):
Nowy budynek, być może developer chciał się lepiej sprzedać mieszkania. Nie zawsze to jest takie fajne. Nie wiem jak w Warszawie, ale w Olsztynie nowe bloki szybko się zapełniają. Poza tym jak masz istniejący blog to by poprowadzić prawdziwe FTTH to nie wystarczy modernizacja linii do "klatki", ale również w środku wymagane są prace.
Poza tym obecna akcja (dosyć młoda) zgłaszania się na światłowód przez osoby prywatne jest rozszerzeniem akcji dla developerów, która trwa już chyba 2-3 lata.
@Piotrekk85jak chce się dobrze sprzedać a cena za 1/m2 tylko 13000zł to porażka
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś