Podłączenie kabla telefonicznego do Splittera Vdsl

Poziom 8, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 4
  • 0

Dzień dobry,

mam obecnie remont w domu, fachowcy demontując Splitter VDSL urwali kabelki, które były do niego połączone. Próbuje to samemu podłączyć, lecz gdy to robie to internet działa ale co chwila traci synchronizację a już jak włącze telewizje to od razu się rozłącza. Z tego co wcześniej zauważyłem to było to chyba tak podłączone. vTylko te dwa kabelki były podłączone a reszta nie. Te druciki powinny być mocno odsłonięte czy centymetr wystarczy? IMG_3244.jpeg

3 ODPOW. 3

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21821
  • 64069
  • 867

@Ernikazik warto by było sprawdzić kabel linii telefonicznej wchodzący do splitera. Być może ma jeszcze jakieś uszkodzenia, skoro rwie synchronizację.

Możesz pokazać parametry linii z routera?

Poziom 8, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 4
  • 0

No na pierwszy rzut oka nic nie widzę, żadnych przetarć. Wcześniej zapinało się na pełne 80 mb bo tyle też mam maksa. IMG_3245.jpeg

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21821
  • 64069
  • 867

@Ernikazik na pewno jest coś kiepsko z linią między centralą a spliterem. Przez 20 sekund połączenia masz 16 błędów. To jest stanowczo za dużo i na pewno jest problem z linią. Jeśli nie widać żadnych problemów z kablem podłączonym do splitera, to zastanowiłbym się nad zgłoszeniem.