- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam,
nie mogę ukończyć konfiguracji poczty @neostrada.pl przez Gmail na urządzeniu z android 6.0 - komunikat który dostaję przy konfiguracji "Certyfikat jest nieważny"
Jak obejść ten problem??
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam już odpowiedź z BOK-u:
<< Należy odznaczyć opcję SSL dla kont z neostrada.pl. Jeśli klient pocztowy tego nie wspiera to jako serwer proszę podać office.orange.pl - wtedy nie będzie błędów w czasie podłączenia. >>.
Taki właśnie adres serwera podałem i... działa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poczta neostrada przez Gmail - komunikat przy konfigu "Certyfikat jest nieważny"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poczta neostrada przez Gmail - komunikat przy konfigu "Certyfikat jest nieważny"
Komunikat ten pokazuje się po próbie wpisania w Poczta przychodząca (POP3): poczta.neostrada.pl
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@misiu30u mnie jest to samo. Zgłosiłem to już do CERT Orange Polska. Więcej w załączniku. Zobaczymy jak się do tego ustosunkują
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wydaje mi się że po prostu poczta w domenie neostrady dawno nie jest rozwijana. Trzeba użyć innego klienta poczty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
CERT odpowiada za pocztę neo??
Za pocztę jako taką nie. Ale być może ma wpływ na poziom zabezpieczeń w tego typu certyfikatach - tak rozumuję... Yyy - rozumowałem
Dostałem już od nich @ zwrotnego. Mam coś takiego zgłosić do BOK-u. Także miałeś rację @Piotrekk85
Już to zgłosiłem. Czekamy...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam już odpowiedź z BOK-u:
<< Należy odznaczyć opcję SSL dla kont z neostrada.pl. Jeśli klient pocztowy tego nie wspiera to jako serwer proszę podać office.orange.pl - wtedy nie będzie błędów w czasie podłączenia. >>.
Taki właśnie adres serwera podałem i... działa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie też działa, dzięki za pomoc !
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem dalej jest. Załączam zrzuty z ekranu z kolejnych czynności.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »