- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam.
Co jakiś czas zdarza się, że wysyłając e-mail z konta służbowego na mój prywatny adres w @neostrada.pl otrzymuję zwrotkę, że wiadomość nie została dostarczona ze względu na błąd 554 5.7.1 (Recipient address rejected: Over quota ).
Dzisiaj miałem taką sytuacje, że rano wysłałem 3 wiadomości bez problemu natomiast popołudniu już jest problem z wysyłaniem, bo dostaję zwrotkę z info jak wyżej. Próbowałem też wysłać wiadomość z innych kont, np. z konta mojej żony na mój adres e-mailowy. Ten sam scenariusz.
Używam MS Outlook, mam NOrtona 360.
Co może być powodem takiej sytuacji ? Skoro ja nie mogę dostarczyć z innego konta na mój adres to i inni mają takie same problemy i jestem pozbawiony możliwości przesyłania mi wiadomości.
Byłbym wdzięczny za podpowiedź.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Hector1972 sprawdź, czy nie masz przypadkiem wykorzystanego miejsca na poczcie. Orange nie udostępnia zbyt dużych skrzynek pocztowych.
Osobiście proponuję wykupić komercyjne konto lub przejść do któregoś z portali internetowych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Hector1972 sprawdź, czy nie masz przypadkiem wykorzystanego miejsca na poczcie. Orange nie udostępnia zbyt dużych skrzynek pocztowych.
Osobiście proponuję wykupić komercyjne konto lub przejść do któregoś z portali internetowych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poczta neostrada błąd 554 5.7.1 (Recipient address rejected: Over quota )
Problem z serwerem pocztowym, zmień skrzynkę pocztową, jak ci zależy na poprawnej usłudze, można przecież korzystać z Gmailu, na telefonie wtedy też pocztę sprawdzisz i wyślesz, ja tak robię, wygoda i bez spamu 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Bardzo Ci dziękuję za radę. To był właśnie powód tych problemów.
Czy mógłbyś mi także polecić jakieś dobre konta komercyjne i bezpłatne ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Hector1972 konto e-mail, Google podpowiada @Anonim. Moja żona korzysta z Interii, kolega z Onetu, ja mam konto na o2 i komercyjne CyberFolks.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
irek6311 dziekuję za radę. Konto w Neostradzie mam od 18 lat. Chciałbym je zmienić. Szukam czegoś dobrego komercyjnego lub nieodpłatnego. Piszesz o Gmail. Masz opcję komercyjną, czy bezpłatną ? Zależy mi właśnie na odbiorze poczty także w komórce.
Zmianę konta e-mailowego odciągałem w czasie od dawna. Wiadomo, że wiąże się z tym problem poinformowania o nowym adresie dotychczasowych adresatów + zmiany w instytucjach itp.
ketrasaArtur jeszcze raz bardzo dziękuję 🙂
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poczta płatna czy nie, najpierw Przetestuj, najlepiej taka co i na telefonie działa 😎
Pierwsze 4 pozycje Google Play 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Hector1972 dodam tylko, że I tak musisz się zastanowić nad przejściem na inną skrzynkę pocztową i wcześniej poprzerzucać maile czy kontakty, bo Orange likwiduje hosting Neostrada.pl w maju...I odzyskanie po tym terminie danych nie będzie możliwe
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Hector1972 osobiście korzystam z trzech skrzynek, 2 bezpłatne Gmail i WP, 1 płatna. Wszystkie dobrze działają na kompie i smartfonie.