Witam, mieszkam w Bydgoszczy na osiedlu domków jednorodzinnych. Jeden z sąsiadów obecnie posiada (2-3 ulice dalej ) już podłączenie światłowodowe do jego domu. Z informacji jakie uzyskałem Orange obecnie przeprowadza w Bydgoszczy inwestycję z tym związaną, moje pytanie brzmi. Jak ma wyglądać pismo z prośbą/petycją do orange w celu podłączenia, instalacji sieci do mojego domu, lub jest druga opcja grono sąsiadów na mojej ulicy jest również zainteresowane. Chciałbym w naszym współnym imieniu wystosować takie pismo wraz z podpisami sąsiadów do Orange. Prosił bym o podpowiedzenie jak miała by wyglądać ewentualana petycja lub całe pismo, oraz gdzie miałbym je złożyć by miało to pozytywny skutek.
Dzięki
Ok formularz na stronie formularzem. Lecz dostałęm informacje, że również pismo spisane przez grono sąsiadów i złożone w punkcie Orange ma też pozytywne skutki. Dlatego moje zapytanie dotyczy o formę tego pisma ![]()
dBoYq napisał(-a):Ok formularz na stronie formularzem. Lecz dostałęm informacje, że również pismo spisane przez grono sąsiadów i złożone w punkcie Orange ma też pozytywne skutki. Dlatego moje zapytanie dotyczy o formę tego pisma
@dBoYq myślę, że istotna jest treść. Chodzi o to żeby była tak bardzo przekonująca iż inwestycja "w Wasze osiedle" będzie dla Orange opłacalna... czyli pewność, że będzie na tyle dużo odbiorców usług Orange, najlepiej nowych, którzy będą płacić jak najwyższe abonamenty za usługi sieciowe...
Update. Dopowiem, że sądzę iż korzystniej jest jeśli zainteresowanie usługą wykażą jacyś przedsiębiorcy, o ile ktoś na Waszym osiedlu prowadzi jakąś działalność gospodarczą.
Dinool napisał(-a):
Dodatkowo dobrze by było, gdybyś zwrócił się do Urzędu Miasta z prośbą o wydanie opinii w tej sprawie bowiem w inwestycji światłowodowej miasto stanowi stronę i oficjalna informacja o "przychylnym oku" powinna tu znacznie pomóc.
Ok, jaki konkretnie wydział urzędu miasta musi wydać to pismo ? Informatyki, inwestycji ?
http://bip.um.bydgoszcz.pl/struktura_miasta/wydzialy_urzedu_miasta/
Bo troche ich jest ![]()
Dzięki