- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ONT orange dostęp do panelu zarządzania
Jak by była możliwość na chwilę sprawdzenia czy pójdzie teraz 1Gb/s to bym spróbował i w razie dobrego wyniku podniósłbym sobie prędkość do 1Gb/s .Z tego co się dowiadywałem na czacie prędkośc można podnieść za darmo, ale obniżyć to już nie koszt ok 110 zł.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na infolini (dzwonił do mnie technik z centrali) też dostałem informację ,że moja prędkość mieści się w widełkach i nic więcej z tym nie zrobią. Skąd wiem ,że z centrali? Bo widział, że mam podpięty drugi router do funboxa.😁
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@przemo3napisał(-a)Na infolini (dzwonił do mnie technik z centrali) też dostałem informację ,że moja prędkość mieści się w widełkach i nic więcej z tym nie zrobią. Skąd wiem ,że z centrali? Bo widział, że mam podpięty drugi router do funboxa.😁
Też mi pocieszenie. To jak są widełki to może i cena powinna być widełkowa. Wyciąga pan 600 to płaci pan jak za 600.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No właśnie, dlatego zmieniłem opcję do 600 jeśli twierdzą ,że nie pójdzie .10 zł różnicy niby nic ,ale po co przepłacać 😀
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@przemo3 Widełki widełkami,ale jest coś takiego, że jeśli w danym okresie rozliczeniowym nie masz 70 procent prędkości max to możesz reklamować usługę. To nie łącze miedziane w którym prędkość zależy od długości czy jakości kabla. Masz mieć 1Gb i tyle. Reszta to uszkodzenia
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spróbuję załatwić podniesienie prędkości na próbę do 1Gb/s .Zobaczymy czy się uda.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
agat13---- no wiesz teoretycznie też zależy od długości i jakości spawów ale przy średniej odległości 1-2 km to nie powinno mieć znaczącego wpływu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@przemo3 Sam nie sprawdzisz ONT. Dawaj znaki kiedy ustawisz
Spróbuję pomóc
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ok.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@przemo3 jak przyjdą monterzy to spytaj się ile pokazuje miernik mocy u Ciebie w gniazdku.