- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam mam nowy internet światłowodowy 600/100
i problem polega na tym ze ping oraz download jest normalny ale upload juz nie wie ktos czy mozna cos zrobic z tym dzwonilem niby do orange i dali sms ze juz niby okej ale dalej jest to samo ;/
zmieniłem kabel ethernet z cat5 na cat6 i dalej nic
resetowałem router i był ustawiany do ustawień fabrycznych
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niski Upload Światłowód
Certyfikowany test zrobić i ponowić zgłoszenie, można wynik testu dołączyć na czat Orange 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niski Upload Światłowód
@Almettos ten speedtest jest wykonany z poziomu przeglądarki. Z różnych przeglądarek wypadają różne testy prędkości. Zainstaluj programik z e strony UKE I z poziomu skrótu z pulpitu odpal test. To jedynie słuszny pomiar i sądzę, że wyjdzie prawidłowo
Link podał już @Anonim ale z zainstalowanie programem i z jego poziomu będzie dopiero poprawny
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niski Upload Światłowód
@jaryn tu akurat lepszy jest test UKE, bo wylapuje anomalią mogące mieć wpływ na certyfikat i wiarygodność testu, oraz jest argumentem nie do podważenia, gdy jest certyfikowany. Wymaga to trochę zachodu, ale jest dowodem przy składaniu reklamacji zarówno do operatora jak i UKE. Poza tym każde jego wykonanie jest odnotowane w systemach pomiarowych Orange I już konsultant może widzieć wyniki w czasie rozmowy
@Almettos jeśli ten polecany wypadnie podobnie jak Twój ( myślę, że jednak będzie poprawny) to masz dowód do reklamacji I w trakcie czatu czy rozmowy powołuj się na to co napisałem o rejestrowaniu w systemach wyników
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niski Upload Światłowód
Zrobione no niby ta ale i tak jak wrzucam jakiś plik to max 3mb/s idzie ;/ nw czm pokazuje na speedtescie tak mało dziwne :V pobieranie i ping jest w normie
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niski Upload Światłowód
znowu mam problem z upload mam aktualnie 0 na wifi pokazuje normalnie pełne 100 na komputerze po kablu 0 probowalem tym prospeed to laduje sie w kolko i nic mam 0 uploud po prostu i nic download ping normalny nie wiem co jest przyczyną
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niski Upload Światłowód
teraz to upload świruje niezle nie wiem moze awarie mają czy coś co dziwnego po wifi mam normalne prędkosci uplodu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niski Upload Światłowód
@Almettos proponowałbym sprawdzić przewód łączący komputer z routerem. Może wystarczy przepiąć kabelek w inny port LAN, sprawdzić na innym kablu, jak jest możliwość, to na innym komputerze lub laptopie, aby po kablu.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »