- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie działa stream w YouTube - Kłamstwa Orange?
Dzień dobry,
na wstępie opiszę swoją sytuację. Jestem YouTuberem, mam internet stacjonarny Orange i w styczniu działało prawidłowo, natomiast od ok. miesiąca nie mogę połączyć się z serwerem YT ( przy połączeniu z internetu innego dostawcy - mobilnego, wszystko działa należycie ). Wszelkie pomoce w tej sprawie z tutejszego forum nie przyniosły rozwikłania problemu. Skontaktowałem się z pracownikiem Orange, Panią, która zapewniała mnie, że po stronie firmy wszystko jest okey ( Kłamstwo nr 1 ) i za wszelką cenę próbowała wmówić mi, że to błąd z mojej strony, jednak nie przyjmuję takiej odpowiedzi ze względu, że problem występuje tylko po stronie Orange i również u innych użytkowników. Pani zagwarantowała, że skontaktuje się ze mną pracownik techniczny w ciągu 32 godzin, jednak tak się nie stało ( Kłamstwo nr 2 ). Wczoraj skontaktowałem się ponownie, lecz tym razem za pośrednictwem czatu on-line. Pan Jakub Z****, tak się przedstawił zapewnił mnie, że w ciągu 24 godzin zostanie rozpatrzone moje zgłoszeni. Dostałem SMS z potwierdzeniem tych słów, jednak minęły 24 godziny i nic się nie zmieniło, dodatkowo w bazie sprawdzania zgłoszeń nie istnieje numer zgłoszenia, który został mi podany ( Kłamstwo nr 3 ). Nie wiem czy dalej podejmować próby kontaktu czy po prostu Orange odpowiada taka sytuacja.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety, dodatkowo nic w sprawie się nie rusza, więc strzelam, że po prostu mnie zlali
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Co to znaczy, że nie możesz się połączyć z serwerem YT?
Strona YT w ogóle Ci się nie otwiera czy stream nie idzie? Pojawiają Ci się jakieś komunikaty?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Napisałem w tytule, nie działa streamowanie. Nie mogę się połączyć z serwerem YT przy łączeniu z internetu Orange. Przy innej firmy działa, dzisiaj sprawdzałem z trzeciej ( mobilnej ) i również działa, więc problem z Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Sorani
jak streamujesz? OBS? Aplikacja producenta karty graficznej?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
OBS / Streamlabs - w sumie to samo na tym i na tym próbuję i nie działa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ze dwa dni temu miałem chwilę czasu to sprawdziłem streamowanie przez OBS na YT i nie było problemów.
1080p60 i bitrate 6000 i jedynym problemem była wydajność moje kompa podczas streamu 🙂