- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Netflix na Światłowodzie
Prędkości ok, zgodnie z paramterami 🙂 Powiedziałbym, że nawet lepiej bo downstream nawet 620 nie 600 😉
No i najważniejsze że ping względem Vectry (120 kablówka) spadł o jakieś 40-50ms do wschodniego wybrzeża us i wspólokator może sobie grać na amerykańskich serwerach (XD).
Poza nieszczęsnym funboxem jestem zadowolony 😉
Zobaczymy jak tam wyjdzie z uptime'em w ciągu roku, ile "przerw technicznych/ w dostawie usługi" się przytrafi 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Netflix na Światłowodzie
@Kulka czy możesz wejść na stronę https://fast.com i powiedzieć jaki masz wynik? To test łącza bezpośrdnio z serwerami Netflixa. Dziekuję i pozdrawiam. Jak ktoś z Supernovą to czyta, to także proszę o test 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Netflix na Światłowodzie
W razie czego u mnie jest miedzy 70 a 110
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Netflix na Światłowodzie
U mnie pomiary na fast 32, 63, 67, 54 mbitów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Netflix na Światłowodzie
U mnie wyszło tak 🙂 Jak dla mnie całkiem ok, aczkolwiek godzina ma też wpływ na pewno 😛
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Netflix na Światłowodzie
Dziekuję za wyniki. Jest dużo gorzej niż w UPC, ale jednoczesnie wystarczająco dla obsługi 4K w Netflixie. Także decyduję się na podłączenie Supernovy 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Netflix na Światłowodzie
Moi drodzy...
Wątek związany z Netflixem wydał mi się na tyle ciekawy, że aż... postanowiłem z niego utworzyć nowy temat!
To tak trochę też porządkująco - żeby powyższe wpisy nie ugrzęzły gdzieś w czeluściach tematu-rzeki: Funbox 3.0 - koniec z własnym routowaniem ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Netflix na Światłowodzie
Na fast.com miałem nawet wynik 280 Mbps (Światłowód 300 Mbps). Mimo to zdarza się, że film włącza się w jakości 480p i tak jest odtwarzany przez kilkanaście-kilkadziesiąt sekund zanim przełączy się do 720p lub 1080p (to tak "na oko"). Czasem pomaga cofnięcie 10 sekund i ponowne wczytanie materiału. Aplikacja Netflix na Android TV.