Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Neostrada do streamowania

Adrian332
Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy

Witam. Jestem pierwszy raz na tym forum, ale przechodząc do pytania. Czy jest jakaś, możliwość zmiany z 20mb/s na 80? Bo na 20 to laguje streama. Byłem w salonie i mówili mi że nie ma takiej opcji, lecz mój kolega który ode mnie mieszka z 250m. Ma tą wyższą opcje.
15 ODPOW. 15
Banan922
Poziom 18, Badacz Przestworzy

W streamowaniu ważny jest upload. Jak masz 20mbps to pewnie masz 2mbps uploadu, czyli 240kb/s. Jedynie postreamujesz może w 360p z 2000kbps bitrate ale wtedy gry online będą okropnie lagować bo cały upload będzie zajęty. Na neostradzie raczej nie postreamujesz tak czy tak. 720p 3500kbps bitrate ( a więc przyzwoita jakość) wymaga około 5mbps, ale potrzebujesz te 2-3mbps uploadu więcej bo nie pograsz online+streamując jednocześnie.

Po drugie - Orange ma problemy z twitchem nawet na światłowodach więc na neostradzie będzie jeszcze gorzej.

Adrian332

Mam ledwo 1mb uploadu, a jak widzialem i kolegi to ma 7-8mb uploadu
Banan922

1mbps uploadu przy 20mbps downloadu? Kiepsko... powinieneś mieć co najmniej 2mbps. Twój kolega ma 7-8 uploadu bo pewnie ma pełne 70-80mbps vdsl. Tak czy siak prędkość to jedno, jakość to drugie. Ja mam światłowód 300/30 i też streamowałem ale znajomi zaczęli się skarżyć że po 20-30minutach stream się zacina więc kariery streamera nie zrobię. Ale to może u mnie tylko tak... tak czy tak wydaje mi się że neostrada to nie jest najlepsza opcja do streamowania dzięki kiepskiemu wyjściu na świat i +25 pingu.

-brtk-
Poziom 28, Znawca Przestworzy

Nie powinien mieć, bo do ADSL'a dają 1Mb/s uploadu.. A twój kolega co mieszka 250m dalej może być te 250m bliżej centralki, stąd u niego może być vdsl bo ma możliwości techniczne (odległość od centrali) a u Ciebie nie.

Banan922

Nie napisał czy adsl czy vdsl. Ja miałem vdsl 20/2 więc myślałem że on też coś takiego.

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

A próbowałeś użyć jakiegoś VPN?
Adrian332

A po co mi vpn?
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Jeśli problem dotyczy uploadu tylko do serwisów ze streamami, może to być jakieś rozwiązanie (choć nie musi).
Anonim
Nie dotyczy

Wiadomość zawiera hiperłącze

@Adrian332Więcej na temat VPN mażesz poczytać VPN do domu ale jak masz około 1Mb to nie nadaje się do tego co chcesz osiągnąć to lepszy Internet od Orange.