Moje zgłoszenie o awarii jest ignorowane

ROZWIĄZANE

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8939
  • 36361
  • 301

IMHO modem jest raczej dobry, skoro MAX od razu nie zlecił wymiany. Albo światłowód jest przerwany albo jakaś masowa awaria. Sąsiedzi mają połączenie, czy nie tylko u ciebie jest problem?

Obawiam się że bez interwencji technika nic nie zrobisz. 

Na twoim miejscu na pewno nie odłączałbym samodzielnie rutera i nie nosił go do biura, bo po pierwsze oni i tak nie mają możliwości sprawdzenia czegokolwiek, a po drugie skoro nie wiesz jak to połączenie sprawdzić, to tym bardziej możesz coś przy okazji uszkodzić.

Pozostaje cierpliwie czekać na technika.

W ramach rekompensaty należy ci się pakiet danych mobilnych za darmo. 

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3206
  • 14120
  • 80

W sumie warto zapytać sąsiadów, czy również mają problem z netem. Często tez ludzie piszą o awariach na fejsbuku, na lokalnych grupach.

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 14
  • 19
  • 0

Update

Dalej nic mi się nie udało załatwić. Status zgłoszenia cały czas pokazuje "Oczekuje na przydzielenie technika" mimo że zapewniano mnie że skontaktuje się ze mną ktoś w przeciągu 24h. Problem jest tylko u mnie. Podejrzewam że strzeliły gdzieś światłowody.

Czy jest taka możliwość że jest jakiś błąd w systemie? Zastanawiam się czy nie warto lepiej anulować tego zgłoszenia i założyć nowe.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1560
  • 6381
  • 59

@Nite  zawsze możesz się dopytać. Może konsultant, który przyjmował zgłoszenie, gdzieś, coś nie kliką i technik nawet nie wie o sprawie.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 134
  • 416
  • 3

Ja bym jednak podszedł do salonu sprawdzić co się dzieje ze zgłoszeniem 

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 14
  • 19
  • 0

Utworzyłem nowe zgłoszenie i technicy przyjechali na drugi dzień. Problem był gdzieś na linii.