- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Logownie konta SIP na innym urządzeniu.
Dodawałem a,b,c. i nic, jedynie na MizuDroid na chwile mi się połączyło , i po jednym telefonie kicha. A na FanBox wszystko działa bez problemu.
Ogólnie planuje użyć zewnętrznej bramki VoIP w przyszłości i podłączyć pod internet GSM. Bo niestety FunBox po kablu ADSL i voip na nim to tragedia.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli będziesz co innego pokazywal, a co innego wpisywal to skąd mamy wiedzieć dlaczego nie dzala? Wróżką nie jestem.
Wielokrotne błędne dane przy próbie logowania blokują konto na dłużej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kisiell9napisał(-a)
...
pod internet GSM. Bo niestety FunBox po kablu ADSL i voip na nim to tragedia.
...
Oba sposoby są proszeniem się o kłopoty. Tylko na stabilnym łączu będzie to działać dobrze, a oba wymienione są słabe. No chyba że masz naprawdę dobre i stabilne 5G albo "stacjonarny" LTE z agregacją, bez spadków jakości.
Skoro udało się wykonać jedno połączenie to znaczy że dane do logowania i reszta konfiguracji jest poprawna. Stawiam że problemem jest stabilność połączenia. Funbox może dawać pakietom VoIP wysoki priorytet, czegk klienty androidowe nie robią. To może wystarczająco zmieniać sytuację.
Zewnetrzna bramka powinna być tu bliższa zachowaniem FB niż androidowi. Gdzieś tu są zakopane tematy z konkretnymi konfiguracjami takich bramek. Sam w ten sposób używam, ale na FTTH więc porównania nie ma.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »