Jak zrezygnować z Funbox6

ROZWIĄZANE

Poziom 17, Badacz Przestworzy
  • 32
  • 76
  • 0

@atlas_cudownapisał(-a)

Trafiłem na dobrego przedstawiciela. Sam zaproponował rabat na Funboxa i na dopłatę za przyłącze do domku. Chyba finalnie 25 zł / msc mam taniej . 

Teraz jak patrzyłem to na pierwszy rok jest zniżka za to, że jest budynek wolnostojący, 13 miesiąc już płatny. Nie wiem tylko czy po zakończeniu umowy opłata co roku rośnie o 5 zł na miesiąc, bo widziałem już takich operatorów. 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2322
  • 6949
  • 225

@Maron24napisał(-a)

@atlas_cudownapisał(-a)

Trafiłem na dobrego przedstawiciela. Sam zaproponował rabat na Funboxa i na dopłatę za przyłącze do domku. Chyba finalnie 25 zł / msc mam taniej . 

Teraz jak patrzyłem to na pierwszy rok jest zniżka za to, że jest budynek wolnostojący, 13 miesiąc już płatny. Nie wiem tylko czy po zakończeniu umowy opłata co roku rośnie o 5 zł na miesiąc, bo widziałem już takich operatorów. 

Po 24 mc umowa przechodzi na czas nieokreślony z opłatą wyższą o 10 zł.

Z opłat dodatkowych jest jeszcze 5 zł za usługę świadczoną na łączu innego operatora. Czyli modem 5 łącze 5 i domek 20 zł. 

• 32
  • 76
  • 0

Racja, 10 zł, czyli skończyły się czasy umów, że 10 lat i ten sam operator, obecnie trzeba operatora zmieniać zaraz po zakończeniu umowy niestety...

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2844
  • 12105
  • 74

Nie każdy operator podnosi ceny. W lipcu przeszła mi umowa za net, na czas nieokreślony u innego operatora niż Orange. Opłaty pozostały dokładnie takie same.... 

• 32
  • 76
  • 0

@atlas_cudownapisał(-a)

Nie każdy operator podnosi ceny. W lipcu przeszła mi umowa za net, na czas nieokreślony u innego operatora niż Orange. Opłaty pozostały dokładnie takie same.... 

Mam w bloku internet upc, niestety przejął Play i na razie podnieśli tylko ze względu na rzekomą inflację. Umowa była starego typu i nie zezwalała na to, ale państwo zezwoliło odgórnie nowym prawem telekomunikacyjnym. Na działce niestety wyboru żadnego nie mam, światłowodem zicom chyba inni operatorzy się brzydzą 😛 I tak cud, że po roku opóźnień zrobili... Jak kiedyś ktoś się pojawi to przejdę, bo co roku 10 zł więcej to trochę zdzierstwo. 5 lat 50 zł

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 58
  • 253
  • 1

Podobno da się z FB zrezygnować, pisząc reklamację i powołując się na Unijne rozporządzenie o neutralności sieci. Są w internecie ludzie, którzy piszą, że taka reklamacja została pozytywnie rozpatrzona.

Osobiście wolę mieć FB w szafie i w razie awarii własnego routera móc go podłączyć i mieć dalej dostęp do sieci, 5 zł miesięcznie to w dzisiejszych czasach żaden pieniądz.

• 32
  • 76
  • 0

Do tej pory też myślałem, że będzie w szafie po prostu, ale nie sądziłem, że jest płatny, Play chociażby, stan na styczeń 2025, nie pobiera opłat za urządzenie. Szkoda, że nie ma się na co powołać by mieć własne ONT, są routery jak tplink ze złączem SFP, i by był porządek 😛

Fakt, 5 zł to nie majątek, ale jak tu 5 zł, tu 10 i już jest niezła sumka... Routery łącznie będę mieć trzy, bo teraz mam już 4g

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2844
  • 12105
  • 74

Serio myślisz, że masz coś za darmo?  Orange po prostu rozbija składowe na fakturze,  a inni nie.. Może chodzi o stawki WAT, lub coś takiego? 

Po prostu porównaj ceny końcowe, a zobaczysz, że są zbliżone... 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 431
  • 1557
  • 4

A właśnie, widziałem, że każdy internet ma jakiś podstawowy pakiet tv. Nie da się z tego zrezygnować? I w ogóle jak to działa?

Podstawowy pakiet tv to głównie kanały FTA, więc sądzę że to tylko zabieg marketingowy i nie da się z tego zrezygnować

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 869
  • 3023
  • 25

Światłowód nju to umowa na czas nieokreślony za stała stawkę - 50 zł za 300Mbit. Niedawno była promocja 3 miesiące gratis.