Nie można wyświetlić tego widżeta.

Jak zmienić hasło do Internetu na swoje?

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2298
  • 8708
  • 33

no ale kolega chciał zmienić hasło z takiego, które mu podali na takie, które sam wymyśli.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6335
  • 25876
  • 216

@pirenejnapisał(-a)

no ale kolega chciał zmienić hasło z takiego, które mu podali na takie, które sam wymyśli.

IMHO tak się nie da. Nowe hasło jest generowane, nie wpisywane.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14213
  • 58423
  • 706

@j131  nie jestem pewien. Kiedyś hasło można było zmienić na 100%. W tamtym czasie jeszcze się usługę rejestrowalo. Obecnie przy cesji tylko jest konieczność wpisania tego recznie. Nie ma po co zmieniać, jak proces autoryzacji i przydzielenia hasła , oraz wpisanie go do modemu odbywa się automatycznie. Jedyną koniecznością znajomości hasła jest własny router, ale to załatwia apka i obsługa wysyłając obecne SMS-em  do klienta.

Dawno tego nie robiłem, ale po prostu nie ma potrzeby, bo jego naprawdę nikt nie zna...kiedyś te kropki szło odkropkować programikiem, a przyznam, że szybciej to wyciągnąć z alternatywnego routera niż z FB

Dla uspokojenia naszego postodawcy @mrok dodam, że znając nawet login i hasło nikt z tym nic nie zrobi, bo i co? Wpisze w inny modem? Po co? Jak ma modem i linie, to i własne hasło ma...poza tym nie zautoryzuje się jeśli w systemie istnieje aktywny użytkownik zalogowany już tym hasłem i loginem..nie ma szans..

Takiego lewusa wyłapie system autoryzacyjny i jestem pewien, że nikt nie użyje tych danych w ten sposób 

Zwróćcie panowie uwagę na fakt, że po resecie otrzymujecie ten sam login i hasło do usługi co przed resetem modemu..wniosek: coś je pamięta np po MAC adresie...i w inne miejsce nie poda hasła niż to właściwe z bazy....

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 18
  • 90
  • 0

Dzięki... Przekonaliście mnie hasła nie zmieniam. Tylko muszę pójść do salonu i zapytać czy dostanę umowę czy robią prezenty...

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7197
  • 29503
  • 271

@j131napisał(-a)

IMHO tak się nie da. Nowe hasło jest generowane, nie wpisywane.

Tu się nie zgodzę gdyż  logując się do swojego konta MO przez stronę ustawiłem hasło do neostrady jakie chciałem bez problemu.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14213
  • 58423
  • 706

@slav72  czyli to działa dalej, a tylko forma zgłoszenia inna 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7197
  • 29503
  • 271

@agat13  tak działa, jakoś w zeszłym roku (nie pamiętam miesiąca) zmieniałem, pamiętam że zrobiłem to wtedy gdy miałem problem z dostępem do światełka, a MAX po diagnostyce oświadczył że występują problemy z hasłem do usługi (cokolwiek to znaczy) i po pytaniu czy ma wygenerować nowe hasło rozłączyło mnie więc wszedłem na konto MO przez neta mobilnego i dokonałem samodzielnie zmiany na takie jakie mi pasowało i od tamtej pory takie mam.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6335
  • 25876
  • 216

OK, zwracam honor, przez MO hasło do internetu się zmienia na arbitralne, nie generuje. Najwyraźniej pomyliło mi się z procedurą zmiany hasła do VoIP.

Dzięki @agat13 i @slav72 za zwrócenie uwagi na błąd.