Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak zmienić ADSL na VDSL w Orange? Przewodnik krok po kroku

ROZWIĄZANE
SeQQuPL
Poziom 17, Badacz Przestworzy

Zmiana ADSL na VDSL

To znaczy ze te 80 mb to jest tylko dla firm itp?

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Zmiana ADSL na VDSL

Nie koniecznie. To oznacza, że Orange dokonując decyzji biznesowej rozważa budowę przyłączy do VDSL. Nijak ma się do komercyjnej dostępności.
Arti_Kn_Pl
Poziom 37, Nawigator Galaktyczny

Zmiana ADSL na VDSL

Wiadomość zawiera hiperłącze
Opcja do 80 mb/s dostępna jest dla wszystkich, pod warunkiem istnienia możliwości technicznych.
Wejdź na ten adres https://www.orange.pl/internet/internet-domowy
kliknij zamów, później kliknij że nie masz internetu i wpisz swój adres, dostaniesz ofertę jaka jest dostępna prędkość.
agat13
Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny

Zmiana ADSL na VDSL

@SeQQuPL Screen niestety nieczytelny (mam słaby wzrok). Przy LB2 niestety zdalne testy nie są możliwe. Monterzy znają teren i myślę, że potwierdzą możliwości techniczne

SeQQuPL

Zmiana ADSL na VDSL

Wiadomość zawiera obraz

screen.png
Highlighted
agat13

Zmiana ADSL na VDSL

@SeQQuPL Nie jest to pełna prędkość, więc te 140 m trzeba zweryfikować . Upload też poniżej maxa. Szczęście, że VDSL pracuje w innym paśmie częstotliwości niż ADSL. SNR trochę słaby, stąd błędy. Jak na te kilka dni,to malutko i dobrze. Ja bym zamówił przez net, aby dostarczono modem i była szansa zwrotu jak się okaże, że łącze się niezbyt sprawuje. Dostaniesz FB 2 i jak go wepniesz do linii to czy będzie ADSL czy VDSL będzie działał. Menu podobne, więc parametry liniowe będą widoczne. Najlepszą opcją byłaby instalacja monterska. Nie martwiło by Cię podpinanie i testy. Zorientuj się na czacie jakie masz opcje zamiany usług i daj znać. Robiłem to u klientów i nie zawsze udalo się zgrać zmianę na centrali z dostawą sprzętu, a bez tego drugiego  na tym modemie nie ruszy VDSL. Najpierw więc modem, a później zmiana na centrali.

Koniecznie

SeQQuPL

Zmiana ADSL na VDSL

Jak to nie pełna ? Mam oferte 20 mb i liczby są ok przecież .

agat13

Zmiana ADSL na VDSL

@SeQQuPL Centralą zawsze daje więcej niż 10 czy 20 Mb/sek. To 12,2 na 1.2 Mb sek dla 10-ki np.  i chyba 24/1,2 Mb/ sek dla 20-ki . Wynika to z matematyki informatycznej. Ale takie parametry to rzadkość, bo linia zawsze tłumi sygnał. Im dłuższa tym bardziej. Ty masz prawie maxa. Stąd wnioskuję, że i VDSL powinien się zapisać na 50-60Mb/ sek minimalnie. 

SeQQuPL

Zmiana ADSL na VDSL

A rozumiem , dzieki za pomoc , bede przy okazji w mieście to zajdę do salonu i się zorientuje .

ketrasaArtur
Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny

Zmiana ADSL na VDSL

@SeQQuPL jak na 140 metrów do centrali, to masz bardzo kiepskie parametry linii. Czy to nie jest przypadkiem odległość do skrzynki telekomunikacyjnej przy płocie? Jak możesz, to wrzuć fotkę. Jak @agat13 wspomniał, sporo błędów. Na forum były wrzucane screeny z lepszymi parametrami i była mowa o odległości między 1-1,5 km. Bardziej bym stawiał na taką odległość od centrali. 

Najlepiej będzie, aby technik dokładnie zweryfikował możliwości Twojej linii i stwierdził, czy VDSL zadziała.