- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak dotrzeć do kogoś konkretnego i decyzyjnego w Orange?
bez_nazwy napisał(-a):@vdsl2 To trochę podejście z zeszłego ustroju bo budynek to własność prywatna i to ja jestem jednym z właścicieli a administracja to wynajęci ludzie ale mimo wszystko dzięki.
@bez_nazwy "wynajęci"... ale posiadający prawo reprezentowania właścicieli... być może potrzebne będzie zebranie i przegłosowanie przez właścicieli zobowiązanie zarządu do zgody. Prowadzenie instalacji w budynkach może odbywać się tylko za zgodą zarządcy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
By ułatwić dyskusję wyjaśniam, że ja dokładnie wiem kto w budynku się podłączy a zarządca wykonuje moje polecenia bo w końcu za to ma płacone. Nie potrzeba żadnych zebrań itp.
Dzięki
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bez_nazwy Mam nadzieje, że wysłałeś stosowne pismo do Orange?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim cytujac pierwszy post "(infolinia, list polecony, facebook)"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bez_nazwy A dlaczego Orange może inny operator ciebie podłączy bez problemu ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
bez_nazwy napisał(-a):By ułatwić dyskusję wyjaśniam, że ja dokładnie wiem kto w budynku się podłączy a zarządca wykonuje moje polecenia bo w końcu za to ma płacone. Nie potrzeba żadnych zebrań itp.
Dzięki
Skoro tak, to od strony potencjalnych klientów spraw jasna. Trzeba tylko "trafić" do Orange, że warto zrobić przyłącze do tego budynku...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kolejna kwestia to położenie nowych kabli wewnątrz. FTTH to światłowód do domu/gniazdka, więc instalacja na klatce/piwnicy do wymiany lub położenie nowej, ew. mogą być inne pośrednie technologie.
Kolejny trudny temat to dostęp do gruntów i kanalizacji kablowej w okolicy. Szczególnie jest po drodze jest urząd/wojsko, to kolejne miesiące na uzyskiwanie zezwoleń.
Ew. jeśli stan prawny nie jest rozsądnie uregulowany lub toczą się jakieś sprawy reprywatyzacyjne.
Jedna z sensowniejsza ustaw w ramach "dobrej zmiany" leży cały czas w sejmowej zamrażarce. By przyśpieszyć zgody na inwestycje w telekomunikację. Ale pewnie długo minie bo o niej cisza...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85 Studzienka Orange jest na chodniku przed kamienicą, na razie tylko z ADSL2+. Nie wchodząc w szczegóły położenie kabli w środku będzie jak na kamienice bardzo proste.
Problem z którym się tu mierze, to że Ty i pozostali tu pomocni ludzie zadajecie takie pytania i analizujecie moje odpowiedzi, a za żadne skarby nie mogę przekonać żadnego przedstawiciela Orange by je zadał
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A jeśli to nie tajemnica co Ci odpisali na wcześniejsze zgłoszenia?
możesz je przytoczyć (bez danych osobowych)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bez_nazwy, właśnie szukamy kogoś odpowiedniego dla Ciebie. Daj nam jeszcze chwilę, lada dzień damy znać 🙂