- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet od Orange w dwóch wariantach FTTH (światłowód) i HFC ("światłowodowy")
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak, co najmniej jeden zadowolony klient się zameldował. I jeden się dopytywał, ale coś ucichł. Nie znajdę na szybko, ale pierwsze jaskółki są. No i oczywiście są Twoje doniesienia, też istotne. Tylko to ciągle mało żeby udzielać stanowczych rad. Anegdotyczne.
PS. O właśnie, kolega jednak wyszukał.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki. Umknęło mi 😎
Oby więcej pozytywnych sygnałów z HFC w Orange.
Jednak niech czyste "światełko" do mieszkania nadal będzie wyznacznikiem standardów Internetu domowego w Orange 💪
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@szewolnapisał(-a)Dzięki. Umknęło mi 😎
Oby więcej pozytywnych sygnałów z HFC w Orange.
spokojnie, teraz powili rusza HFC na MM/Vectra wiec i netów orange będzie więcej na tych sieciach wiec więcej będzie głosów zadowolenia bądź nie 😋
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dlaczego PŚO nie działa, gdy pada deszcz? Klienci skarżą się, że podczas deszczu lub burzy mają problemy z korzystaniem z usługi internetowej. A hurtownik (PŚO) twierdzi, że skarżący nie są jego klientami i wszystkie uwagi i zastrzeżenia powinni kierować do operatorów, którzy świadczą im usługi (np. Orange). 😁 I takie to są uroki współpracy z hurtownikami.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na SI też obserwuję takie zjawisko. Mam ofertę 1Gb i czasem, kiedy pada deszcz, w godzinach wieczornych speed test nie wyciąga pełnej prędkości. Oczywiście cały czas można komfortowo korzystać z internetu i nikt z domowników nawet nie wie, że zamiast 1000Mbps jest np 600.
Na FH również też tak jest. Z tym że tam mam ofertę TMO 300/300 Mbps i czasem spada do 150 na pobieraniu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tu bardziej ciekawa jest kwestia, że problem jest po stronie hurtowania (PŚO), bo mieszkańcy mają ten sam problem bez względu z usług jakiego operatora korzystają na jego łączach. A hurtownik odsyła do operatorów, zamiast szybko zająć się problemem na swojej sieci. Dopiero na podstawie formalnego zgłoszenia od dostawcy usługi, służby techniczne mogą podjąć działania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@szewol "Jaki jest koń, każdy widzi", natomiast denerwuje mnie odsyłanie do dostawcy internetu, jakby to była jego wina, że sieć hurtownika jest...wadliwa.
To jest odwlekanie terminu reakcji (a może się samo naprawi), generowanie ruchu (bo niech się klient wyleje u operatora, który i tak nam zgłosi, ale za chwilkę lub dwie doby) i niepotrzebne denerwowanie usługobiorcy...bezsilnością infolinii.
To niezbyt ładne działania
- « Poprzedni
- Następny »