- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet Orange światłowód zamula
@Wnerwiony1A po co chcesz dopisać IPv6 coś Ci nie działa ?
Edit Ukryj login PPP i adres MAC na zdjeciu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nawet teraz jak pisze posty to się zamula. Ręce opadają.
I nie wiem czemu zmieniło mi nazwe z PKP na Wnerwiony
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Wnerwiony1A jaki masz system Windows ? a jak dopiszesz IPv6 to będzie jeszcze większy problem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Win 7. Ale problem zamulania wystepuje na TV na laptopie z win7 i na telefonach z androidem. Tak jak napisałem wcześniej kompa stacjonarnego mam już na kablu sieciowym i dalej zamula internet.Tak się dzieje bardzo często. Czasami jest ok a czasami nie da się z neta korzystać. Strony ładują się w nieskończoność. To jest takie chwilowe spowolnienie do tego stopnia jak by internet zanikał na jakiś czas ale żaden monit o braku połączenia się nie pojawia. Tak jest i na kablu i na wifi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
pozostaje tylko zakichana infolinia z Orange. Nic innego nie wymyślę. Funbox3 żadnej aktualizacji softu nie znalazł. Kurcze,że dałem się namówić na ten światłowód.
Dzięki za pomoc. Będę dzwonił do Orangę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na komputerze możesz wykonać to co podaje poniżej a jaki masz program antywirusowy ?
Aby uruchomić te polecenia związane z siecią w oknie wiersza polecenia
- W polu wyszukiwania na pasku zadań wpisz ciąg Wiersz polecenia, naciśnij i przytrzymaj (lub kliknij prawym przyciskiem myszy) pozycję Wiersz polecenia, a następnie wybierz polecenie Uruchom jako administrator > Tak.
- W wierszu polecenia uruchom następujące polecenia we wskazanej kolejności, a następnie sprawdź, czy problem z połączeniem został rozwiązany:
- Wpisz ciąg netsh winsock reset i naciśnij klawisz Enter.
- Wpisz ciąg netsh int ip reset i naciśnij klawisz Enter.
- Wpisz ciąg ipconfig /release i naciśnij klawisz Enter.
- Wpisz ciąg ipconfig /renew i naciśnij klawisz Enter.
- Wpisz ciąg ipconfig /flushdns i naciśnij klawisz Enter.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wykonałem wszystko. Konieczne jest ponowne uruchomienie kompa. Aby sprawdzić czy net dalej zamula będę potrzebował trochę więcej czasu ,bo muszę porównać z TV ,laptopem i sprawdzić na telefonach. Dam znać później. Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Wnerwiony1To co Ci podałem jest na jedno urządzenie czyli na tym co robiłeś co jeszcze możesz zrobić to reset FB do ustawień fabrycznych
A jeszcze zastanawia mnie dlaczego zostało Ci zmieniony Nick @PKP na @Wnerwiony1 tym powinni się zajać @Mikołaj @Rafał czy @Wiktor
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam ponownie.
Wykonałem wszystkie zalecone czynności i jest trochę lepiej ale z komputerem co pracuje na połączeniu kablowym. Zgłosiłem też problem na infolinii. Coś tam posprawdzali i dostałem informację,że sprawdzą to jeszcze technicy. Teraz czekam na kontakt od działu technicznego,chyba maja sprawdzić parametry linii czy są jakieś zakłócenia. Może nawet już coś zrobili bo już strony internetowa i Youtube wczytuje poprawnie na wszystkich odbiornikach. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam