- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Dejmon może za wcześnie na oznaczanie rozwiązania.
Też mi się wydaje, że restartujesz, a nie resetujesz
Zadzwoń na infolinię i poproś o reset zdalny. Jak nie dadzą rady, napisz
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox6 dostęp do admin
To była pomyłka z oznaczeniem (kliknięcie, już zmieniłem). Zadzwonię w czwartek bo teraz uciekam ale dzięki 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox6 dostęp do admin
@Dejmon zajrzyj do pomocy:
https://www.orange.pl/omnibook/orange-funbox-6
Może znajdziesz podpowiedź.
Jeszcze mnie zastanawia, czy dobrze wpisujesz hasło. Czasami można pomylić się z wielkościami liter i np podobnie wyglądającymi: duże i - I, małe l. Zastanawia mnie, czy po resecie routera nie masz wymuszonego wprowadzenia własnego hasła administracyjnego. Wtedy trzeba wpisać dwa razy takie samo.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox6 dostęp do admin
Nie miałem żadnego okna po resecie żeby wpisywać hasła z routera, po prostu od razu przekierowanie mam do utworzenia nowego hasła. Wcześniej to standardowe hasło działało bez problemu i było dobrze wpisywane.
Patrzyłem już na to dawno, parę razy, czytałem co i jak i nic z tego.
Nic nie daje szybko dwa razy WPS, będąc blisko z laptopem przy routerze, robiłem to na tel i na różnych przeglądarkach.
_________
* Scalenie wpisów - Bartłomiej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox6 dostęp do admin
Nie do końca rozumiem Twój problem. Możesz doprecyzować co ci działa a co nie? I jakie właściwie hasło nie chce działać? Do WiFi czy do zarządzania ruterem?
Czy masz możliwość podpięcia się do rutera kabelkiem? Co mówi diagnostyka WiFi w apce MO?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox6 dostęp do admin
Nie działa mi wejście do ustawień routera, wpisuje IP i od razu wyskakuje mi założenie nowego hasła i przyciśnięcie WPS a to nie działa, nie mam dostępu. Wydaje mi się że przytrzymanie przycisku reset nie powoduje resetu a jedynie restart urządzenia. Podpinałem już kablami.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox6 dostęp do admin
@Dejmonnapisał(-a)Nie działa mi wejście do ustawień routera, wpisuje IP i od razu wyskakuje mi założenie nowego hasła i przyciśnięcie WPS a to nie działa, nie mam dostępu. Wydaje mi się że przytrzymanie przycisku reset nie powoduje resetu a jedynie restart urządzenia. Podpinałem już kablami.
To zgłosić usterkę FunBox 6 na czat czy telefonicznie i wymiana w salonie 😎
Ja bym w każdym razie tak zrobił, pewnie router ma jaką usterkę w oprogramowaniu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox6 dostęp do admin
@Dejmon Dusisz przynajmniej 10 sekund? Drugi wariant to standardowe 30 30 30.