- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 i wolny ethernet
@Glut wszystkie 4 porty testowane na krótko i przez router. Dlatego nie bardzo wygląda na uszkodzenie portu, tylko jakiś problem z mózgiem. Dodatkowo wyłączyłem WIFI i wszystkie kable - zostawiłem tylko jeden do laptopa - bez zmian.
Na samą myśl o konieczności wyjaśniania tego na zgłoszeniu usterki i testach z formatki odechciewa mi sie żyć 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wyniki kolejnego eksperymentu, potwierdzającego problem softowy. Restart FB z wyłączonym WIFI i odłączonymi wszystkimi kablami - na kablu wychodzi 590 mbit 😄 ale jeżeli FB uruchomi się z podłączonymi urządzeniami ktore wynegocjowały 100 mbit (telewizor Samsung) to już jest fiksacja na poziomie 120 mbit. Podłączenie telewizora po "czystym starcie" już tego nie robi.
Pozostaje po każdym zaniku pradu odpalać FB w trybie "wszystko off" i potem się dołączać innymi urządzeniami O.o
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Płacisz co miesiąc odpowiednio dużo, za sprawny sprzęt, który ma działać bezobsługowo, więc ubiegaj się o wymianę routera. Nie jestem pewny, ale wydaje mi się, że Funboxa wymienisz od ręki w salonie Orange.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »