Dostał ktoś przy trwającej umowie i wizycie technika ONT 2.5GB/s do FB7 bądź FB10?

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 114
  • 460
  • 4

Dostał ktoś przy trwającej umowie i wizycie technika ONT 2.5GB/s do FB7 bądź FB10?

W ramach płatnej asysty 130 zł możesz dostać ONT (ale nie musisz), wszystko zależy od technika 😉

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15594
  • 64167
  • 825

@segawme  jest dyrektywa u operatora, że wcale nie można dostać ONT w czasie trwania umowy. Reszta jest milczeniem....nawet czasem technik niewiele może, bo musi się że sprzętu rozliczyć, a spotkałem się z przypadkiem, że powiedział, iż nikt od niego nie przyjmie takiego rozwiązania asysty 

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 48
  • 151
  • 0

@agat13 To wystarczy technikowi dobrą flaszkę postawić i w infolinii Orange zachwalać go, że sprawnie załatwił temat 😄

• 2157
  • 16474
  • 3

@MrPepkanapisał(-a)

@agat13 To wystarczy technikowi dobrą flaszkę postawić i w infolinii Orange zachwalać go, że sprawnie załatwił temat 😄

@MrPepka , wątpię, by tematy załatwiane flaszką były w dzisiejszym, skomputeryzowanym świecie do przyjęcia. Tak było w czasach PRL-u i ten nawyk tkwi nadal w umysłach wielu ludzi. W procentach, to zbyt mała łapówka a i tak by beknął za złamanie procedur 😊

• 15594
  • 64167
  • 825

@MrPepka  za asystę i tak trzeba zapłacić, a sprawy nie koniecznie muszą być po myśli....

• 48
  • 151
  • 0

@agat13 No, ale to tym bardziej bez sensu bo klient nie odchodzi, Orange ma zysk to jakby co stoi na przeszkodzie aby ten ONT załatwić? Zawsze to kolejny zadowolony klient 🙂

• 424
  • 1538
  • 4

Jak będę widzieć ludzi z Spie to się zapytam 🙂

• 15594
  • 64167
  • 825

@MrPepka  jak nie wiadomo o co chodzi....a po drugie, ONT ogranicza diagnistyke, powoduje nadmiarowy sprzęt i daje możliwość zastosowania kabla eth na przykład wątpliwej jakości, co generować może uszkodzenia. 

To moje domniemywanie powodów...a nie realne stanowisko operatora.

• 48
  • 151
  • 0

@agat13 Eee to jakieś.... Z tym pierwszym może trochę bym się zgodził chociaż to ograniczenie diagnostyki to wiadomo, że chodzi tu o to, że Orange przy czystym ONT nie ma wglądu do LAN klienta przy czym nie każdy klient chce aby operator miał wgląd do jego sieci domowej (ja np. nie chcę). Drugi powód dla mnie jest naciągany bo tak samo można powiedzieć, że kilka Funboxów powoduje nadmiarowy sprzęt i lepiej mieć jedyny słuszny Funbox, a IMO nie tędy droga. A trzeci powód no to już naciągany jak stare gacie na tylnej części ciała xD

Jak Orange nie chce dawać osobnego ONT to niech dadzą bridge do FB10 i po temacie. Im więcej klientów będzie zwracać na to uwagę tym większa szansa, że Orange coś z tym zrobi.

• 424
  • 1538
  • 4

@agat13napisał(-a)

@MrPepka  jak nie wiadomo o co chodzi....a po drugie, ONT ogranicza diagnistyke, powoduje nadmiarowy sprzęt i daje możliwość zastosowania kabla eth na przykład wątpliwej jakości, co generować może uszkodzenia. 

To moje domniemywanie powodów...a nie realne stanowisko operatora.

Kabel Ethernet daje Orange przy Funboxach. Więc nie widzę w tym problemu