- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zrezygnowałem z usługi montera technika ponieważ w domu wszystko było podłączone a do skrzynek na klatce mial dostęp zresztą już działało wszystko , byłem w pracy nie mógł dodzwonić się technik to oni mi umowę anulowali światłowodu , kontakt utrudniony nie da się nic z nimi przez telefon ustalić . Mejlowo kontakt 7 dni , chat bot ich porażka . Konsultant jeden miły drugi chamski .Olsztyn
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Olsztyn91 ponów zamówienie
Jest taka zasada, że konsultant który wprowadzał zamówienie będzie przypisany do niego. Zapytaj na infolinii o niego, lub poproś o kontakt.
Założę się, że się odezwie, bo inaczej straci zamówienie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Olsztyn91 ponów zamówienie
Jest taka zasada, że konsultant który wprowadzał zamówienie będzie przypisany do niego. Zapytaj na infolinii o niego, lub poproś o kontakt.
Założę się, że się odezwie, bo inaczej straci zamówienie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Olsztyn technik anulowanie umowy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Olsztyn technik anulowanie umowy
@Olsztyn91napisał(-a)Zrezygnowałem z usługi montera technika ponieważ w domu wszystko było podłączone a do skrzynek na klatce mial dostęp zresztą już działało wszystko , byłem w pracy nie mógł dodzwonić się technik to oni mi umowę anulowali światłowodu , kontakt utrudniony nie da się nic z nimi przez telefon ustalić . Mejlowo kontakt 7 dni , chat bot ich porażka . Konsultant jeden miły drugi chamski .Olsztyn
Czyli co, masz już gniazdko światłowodowe w domu? Bo jak nie masz, to technik musi przyjechać.
Czego od nas w tej sytuacji oczekujesz?