Dlaczego 8? Bo tak ustalił marketing.
Przypominam batalię o pełny GB/sek, gdzie przy zewnętrznym ONT nie dało rady go osiągnąć...
Odrobili lekcje..i dali bezpieczną opcje prędkości
Naprawdę kogoś boli, że zwykli ludzie biorą sobie 8Gbe nawet tylko do speedtestów?. Ich kasa, ich wybór. 175 zł z abonamentem telefonicznym 300GB to nie jest jakaś kosmiczna kwota. Wystarczy zwykła praca i brak nałogów. Jedni lubią pić i palić a inni robić speedtesty na 8Gbe.
@Rbej Tu nikogo nie dziwi...jakbym mógł sam bym wziął 8-kę dla sprawdzenia jak działa
Tyle, że jak mam płacić za coś, czego (w moim przypadku-podkreślam) nigdy nie wykorzystam, to dla mnie wyrzucanie kasy...W sumie, kto bogatemu zabroni? Jak widzisz zastosowanie, na zdrowie...
Ludzie wydają więcej kasy na fajki i alkohol a Ty piszesz „kto bogatemu zabroni”. Proszę Cię.
@Rbej Nie bierz wszystkiego dosłownie...znamy jeszcze większe "marnowanie" kasy...
Tu bardziej chodzi o to, że każdy bierze to, co mu pasuje i jest potrzebne. Nie widzę jednak powodu brania usługi bez jej zastosowania (bo somsiad ma tylko 2Gb/sek), lub dla nękania operatora speedtestami i pytaniami czemu nie ma pełnego 8Gb/sek...Nie odnoszę się tu do Ciebie, a do znanych mi przypadków i do pytania w temacie wątku
Chyba tylko w naszym smutnym kraju ludzie nie widzą sensu kupowania czegoś, co się w pełni nie wykorzysta. Najlepiej całe życie przeżyć na niezbędnym minimum. Dlatego w Polsce jest jak jest. Ludzie nie mają marzeń, tyko życie na minimum. Oczywiście problemu w wydawaniu kasy na alkohol i papierosy nie widzą, bo to towar najważniejszej potrzeby a nie jakieś głupie 8Gbe, którego się nie wykorzysta.
@Rbej No, pojechałeś....
@Rbej nie bierz wszystkiego dosłownie
Ja od dziesięciu lat nie żałuję sobie na nic, 60 lat na karku i po co sobie coś odmawiać, jakby było u mojego operatora 8Gb/s to bym brał
Więc kto chce te max prędkość netu, niech bierze i nie ma co się tłumaczyć po co
@Rbejnapisał(-a)Naprawdę kogoś boli, że zwykli ludzie biorą sobie 8Gbe nawet tylko do speedtestów?. Ich kasa, ich wybór. 175 zł z abonamentem telefonicznym 300GB to nie jest jakaś kosmiczna kwota. Wystarczy zwykła praca i brak nałogów. Jedni lubią pić i palić a inni robić speedtesty na 8Gbe.
Nie wiem skąd Ci przyszło do głowy że to komuś przeszkadza czy kogoś "boli". Ktoś (Ty?) założył taki wątek, i choć z pewnym ociąganiem, to jednak niektórzy odpowiedzieli. Wychodzi na to że odpowiedzieli tylko po to, żeby usłyszeć od Ciebie że lepiej by zrobili nie wypowiadając się, bo i tak chodzi przecież wyłącznie o speedtest.
Kupisz określoną usługę, na określonych zasadach, z określonej firmy i oczekujesz wypełnienia zobowiązań wynikających z umowy. Nie widzę w tym ani żadnej magii ani potrzeby dyskutowania nad motywami zawarcia takiej czy innej umowy. No chyba że przedmiotem dyskusji, na wyraźne życzenie pytającego, byłaby właśnie sensowność takiej umowy w kontekście jakichś, określonych celów nadrzędnych - wiele wątków na NO także wokół takich tematów się kręci. Ale i wątków "sportowych" nie brakuje. Naprawdę nikogo to ani grzeje ani ziębi - dokładnie odwrotnie niż sugerujesz. No chyba przez "kogoś" masz na myśli operatora, w co jednak wątpię, bo przecież w końcu to on sprzedaje te usługi nie pytając po co one komu.
PS. Abonament telefoniczny jest teraz bez limitu danych w ofercie z internetem światłowodowym.
Bez internetu światłowodowego też