- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Degradacja łącza w 4 dni
Pisałem w pierwszym poście. vDSL miał 32Mb/s bez problemu do 01.11.2024 a 05.11.2024 juz nie działa?
Teraz linia(aDSL)synchronizuje sie na ok.23,7Mb/s tłumienie 8,8.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Degradacja łącza w 4 dni
@Agast według mnie to przy takich parametrach technicznych powinno się nawet na ADSL zapiąć na maxa...
Cóż, może głupi profil na centrali jest ustawiony...
Co poradzę? Zgłaszają podniesienie opcji prędkości ..jak odmówią, pisz pismo
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Degradacja łącza w 4 dni
No niestety. Wpadłeś w lukę technologiczno konfiguracyjną w której praktycznie vDSL by działał (bo działał), na parametrach z dolnej strefy stanów niskich, a aDSL będzie działać w górnej strefie stanów wysokich. Mniejsza o różnicę w download, która spektakularna nie jest, ale upload zaboli mocno.
Jedyne co możesz próbować robić to molestować BOK do skutku, nie zrażając się odmowami, i bez gwarancji powodzenia. Może lepszy byłby internet mobilny? Jakie są szanse na FTTH?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Degradacja łącza w 4 dni
Dwie reklamacje o prędkość odrzucone. Najgorsze jest to że technicy poszli fizycznie przepiąć mnie na modemie. "Musimy pana przepiąć na aDSL, bo umowa jest na 20Mb" Matko jedyna. Wg. strony Orange, nigdy u mnie nie było możliwości 80mb/s, zawsze strona proponowała 20Mb, oni sami zadzwonili w 2015r. że mnie przełaczaja na 80Mb. (dziewięć lat temu!) Nie "cisnął" bym na vDSL gdybym wiedział że sie "nie da".
Światłowód nie wiedzą kiedy może być. Może dożyję.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Degradacja łącza w 4 dni
Reklamacjami o szybkość łącza nic nie wskórasz. To umowę musisz się starać zmienić. Wtedy oni cisnęli, teraz ty musisz cisnąć. Ale bezwładność systemu jest duża, będzie trudno.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Degradacja łącza w 4 dni
Kiedyś biorąc VDSL sami z automatu przepinali synchro na 80Mb/s nawet tych, co mieli niższe prędkości. Działo się tak dlatego, że algorytm i tak z automatu dobierał synchro do parametrów łącza i ilości błędów korygowanych przez DSLAM.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Degradacja łącza w 4 dni
"Biorąc 80" oczywiście że będzie VDSL, jak inaczej? Tylko problem jest tu taki że nowa umowa jest nie na 80 jak stara była, tylko na 20.
I to trzeba najpierw zmienić. Inaczej technik legalnie nic nie zrobi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Degradacja łącza w 4 dni
Pamiętam jak dziś rozmowę z technikami: "nie pójdzie panu 80Mb, ale tak koło 30Mb panu pójdzie. Najlepiej jakby pan się podłaczył przez HUAWEI HG612, bo on nawet na urwanej linii działa, modemy w centralach są HUAWEI i sie dogadują" Cha, cha" I faktycznie działało jak złoto. Internet zawsze był 32/5. Szkoda.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Degradacja łącza w 4 dni
IMHO co do technikaliów mamy pełną jasność.
Teraz kwestia znalezienia rozsądnej osoby w BOK, do której te argumenty dotrą. To nie jest niemożliwe, choć na pewno frustrujące.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Degradacja łącza w 4 dni
@Agast nie "szkoduj" tylko wezwij technika, niech zadzwoni na kreowanie usług i jeśli tylko port na centrali jest uniwersalny, podniesie prędkość do VDSL
Zapisz, zrób screena i smaruj pismo