- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
DLM chyba spowalnia mój internet Neostrada do 10 Mb/s
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonimnie wiem jak Ty z funboxa/liveboxa potrafisz odległość od centrali wywróżyć 😉 Margines szumu =/ tłumienie .. Ty masz pełne 80Mb/s i 12 margines, bo masz jeszcze zapas na prędkośc, gdyby była taka możliwość.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
-brtk- napisał(-a):@vdsl2nie wiem jak Ty z funboxa/liveboxa potrafisz odległość od centrali wywróżyć 😉 Margines szumu =/ tłumienie .. Ty masz pełne 80Mb/s i 12 margines, bo masz jeszcze zapas na prędkośc, gdyby była taka możliwość.
@-brtk-Ja nie wróże tylko wiem ile mam do centrali czyli 205m a linie mam nowa od 3 lat a nie jak miałem 30 letnia bo nie narzekam na forum tylko BOK
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ktos moze miec 1Mb/s w technologii adsl i 12 marginesu i to nie oznacza, ze moze miec pelne 80Mb/s przy technologii vdsl, bo takie cos mozna wywnioskowac z tego co napisales wczesniej. Przeczytaj w google co to jest margines szumu i nie wprowadzaj ludzi w blad.
Wracajac do tematu i by dac odpowiedz autorowi tematu. Tak, dlm zadzialalo bo miales bledy i rozlaczenia na linii w duzej ilosci. Po naprawie trzeba dlm zrestartowac bo w zaleznosci jak jest skonfigurowane, to pewnie i tak predko ci nie odda. Jak mialem neostrade, przycielo mi predkosc do 28Mb/s z prawie 40Mb/s, nie chcialo mi oddac nawet dwa miesiace, dopiero telefon na infolinie i zgloszenie tego rozwiazalo sprawe.
Zadzwon do bok, zglos ze ci sypie bledami i ze zanizylo ci przez to synchronizacje i prosisz o naprawe i powrot predkosci lacza.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zadzwoniłem technik pojechał do centrali nic nie znalazł przyjechał do mnie okazało się ze kabel pod gipskartonem się utlenił kabel został wymieniony i wszystko ok oto rezultaty: Dziękuje wszystkim
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@-brtk-, u mnie też jest bardzo dobrze? Mam dychę w umowie i więcej nie puszcza.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U Ciebie już trudniej bez tłumienia wywróżyć, bo masz tylko 6dB SNR, więc to na więcej nie pozwoli, przydałby się dokładniejsze danie z tłumieniem i sygnalem, a że Funbox nie pokazuje takich wartości, to pozostaje tylko jakiś router adsl.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
burebusek napisał(-a):@-brtk-, u mnie też jest bardzo dobrze? Mam dychę w umowie i więcej nie puszcza.
Dychę w umowie? Odrobinę więcej puszcza niż w przypadku dziesiątki. Taka ociupinka.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
jaryn napisał(-a):
burebusek napisał(-a):@-brtk-, u mnie też jest bardzo dobrze? Mam dychę w umowie i więcej nie puszcza.
Dychę w umowie? Odrobinę więcej puszcza niż w przypadku dziesiątki. Taka ociupinka.
@Anonim, miałem w umowie 20 ale zrywało i był powrót do 10. Jesteśmy w "łańcuszku miedziowym" niemalże na szarym końcu-ok.1,5 km od centralki.
- « Poprzedni
- Następny »