Czy da się coś zrobić aby wycisnąć więcej?

Poziom 16, Badacz Przestworzy
  • 37
  • 12
  • 0

Witam, posiadam internet od Orange, mianowicie internet w technologii VDSL do 80Mb/s, problem polega na tym że prędkość tego internetu jest poniżej moich oczekiwań. Internet działa maksymalnie z prędkością od 25mb/s do 30mb/s.Najlepsze synchro jakie miałem na tym Funboxie 2.0 to ok 31500Kb/s. Wiem że jest to internet "do" 80mb/s, ale czy nie da się czegoś zrobić aby internet działał odrobinę szybciej? Chociażby te 35-40mb/s? Mieszkam prawie 1,2km od centrali Orange. Dołączam dwa zdjęcia obrazujące aktualną sytuację

Screenshot 2017-02-27 16-25-18.png
23 ODPOW. 23
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Azure napisał(-a):

Witam, posiadam internet od Orange, mianowicie internet w technologii VDSL do 80Mb/s, problem polega na tym że prędkość tego internetu jest poniżej moich oczekiwań. Internet działa maksymalnie z prędkością od 25mb/s do 30mb/s.Najlepsze synchro jakie miałem na tym Funboxie 2.0 to ok 31500Kb/s. Wiem że jest to internet "do" 80mb/s, ale czy nie da się czegoś zrobić aby internet działał odrobinę szybciej? Chociażby te 35-40mb/s? Mieszkam prawie 1,2km od centrali Orange. Dołączam dwa zdjęcia obrazujące aktualną sytuację

@Azure Przy takiej odległości masz dobre parametry jedynie bym się czepna uploadu.A jak nie masz, VoIP to polecam, ci router Asus DSL-AC68U będziesz miał lepsze parametry. 

• 37
  • 12
  • 0

Posiadam VoiP, więc jestem zmuszony używać FunBoxa. Czyli rozumiem że nic nie zrobię?

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

@Azure A jak wyglądają parametry DSL u ciebie ?

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Ze wzrostem odległości wzrasta tłumienie na linii tego się nie przeskoczy.

• 37
  • 12
  • 0

Nie mam jak tego sprawdzić jedynie mam paramtery z Funboxa.

• Prędkość synchronizacji DSL w górę
    3309 Kb/s
  • 2.6
    Prędkość synchronizacji DSL w dół
    28035 Kb/s
  • 2.7
    Margines szumu w dół
    8.8 dB
  • Jakość linii (błędy)
  • 2.8
    Liczba sekund z błędami (ES) w trakcie pobierania (od momentu ostatniej synchronizacji)
    13
  • 2.9
    Sekundy z poważnymi błędami (SES) w trakcie pobierania (od momentu ostatniej synchronizacji) 0

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

@Azure A od kiedy masz vdsl ?

• 37
  • 12
  • 0

vdsl2 napisał(-a):

@Azure A od kiedy masz vdsl ?

Od ok. 18 grudnia 2016.

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

@Azure OK Czy zaraz podłączeniu tez miałeś takie parametry linii ?

• 37
  • 12
  • 0

Nie, w pierwszy dzień było synchro koło 24000, zaś w drugi dzień synchro wynosiło od 28000 do 30000 - od tamtej pory nic się nie zmieniło.