- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak dostępu do modemu, a problemy z internetem
Witam
Od paru dni pojawił się problem z internetem, mianowicie wszystko działa lecz żadne połączenia na zoom nie działają. Tak samo jeżeli chodzi o wykonanie speedtestu ciągle n/a, n/a. Chciałbym się zapytać czy jest jakiś sposób na naprawdę tego, dodam jednakże iż nie mam dostępu do funboxa jedynie mam udostępnione parę adresów IP i dostęp mam po prostu przez gniazdo w ścianie. A sieć umiejscowiona jest na pierwszym piętrze
Z góry dziękuję za pomoc
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@sizeee7110 , pobierz sobie appkę Mój FunBox i zrób nim diagnostykę, z dostępem do połączenia (wsparcie konsultanta) w razie awarii.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @sizeee7110
Jaka jest to usługa Neostrada czy Orange Światłowód? Jesli nie masz dostępu do modemu to jedyną opcją jest pobranie aplikacji Mój Funbox i dzięki tej aplikacji mozesz: skonfigurować urządzenie, zdiagnozować sieć domową, zarządzać uprawnieniami, zarządzać dostępem. Więcej informacji o tej aplikacji w tym linku https://www.orange.pl/view/moj-fun-box a także w tym linku Mój FunBox - aplikacja https://www.orange.pl/omnibook/moj-funbox-aplikacja#
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pod warunkiem, że ma dostęp po WiFi (z tej samej sieci w której jest FB) i hasło do FB.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W tym właśnie problem ze nie mam dostępu jakiegokolwiek do FB, mam tylko dostęp do swojego routera który jest podłączony do gniazda w ścianie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@sizeee7110 To napisz nam coś więcej. Jaki router, czy jest klasycznie podłączony do portu WAN, kłopoty masz po WiFi (aplikacje na telefonie) czy to na komputerze kuleje, jakich DNSów używasz?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@sizeee7110 podłącz się bezpośrednio do gniazda w ścianie i zobacz czy net działa ok. Czy dostajesz adres IP z routera nadrzędnego
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ip dostaje takie jak dotychczas, internet działa jak działał tylko są te problemy z brakiem możliwości połączenia ze znajomym. Pobrałem aplikacje teams I ciągle jest napisane, że brak połączenia a pobierałem tą aplikację na tym samym internecie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@sizeee7110 jeżeli masz router za routerem to nie możesz mieć takiego samego IP na WAN i LAN swojego routera. Podaj jaki masz na wejściu do swojego routera
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
192.168.1.227 jest na wejściu do mojego routera
Sprawdziłem z ciekawości na jakiejś stronie "open ports" w google wpisałem I pokazuje że porty takie jak 21 3306 23 25 ogólnie jest lista z 20 różnymi i wszystkie "is closed". Nie wiem czy najszybciej nie będzie jakoś kontakt dostać do administratora sieci i się zapytać o co chodzi
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »