- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Porównanie oferty z konkurencją
@Piotrekk85 Ping to ping. Liczb nie oszukasz, po prostu wrzuciłem jako ciekawostkę a Wy się od razu spinacie... 😄 Rozumiem bronić Orange, ale bez przesady.
@BORAX Wykonałem test jeszcze raz i bez zmian. Sam widzisz że coś jest nie tak u mnie z priorytetami 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Do tanga trzeba dwojga, a tańczyć nie chce Orange przeważnie. Więc tak, działa w dwie strony 😎
Wstaw swoją trasę @Banan9
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85 Proszę Cię, nie grasz w gry online to się na ten temat nie wypowiadaj. Jak zaczniesz grać w gry online to chętnie porozmawiam, w innym wypadku nie ma o czym.
Zrobiłem z ciekawości test do serwera T-Mobile i ping mnie zszokował bo myślałem że będzie chociaż to 30 ms a nie 50, a tu zaraz oburzenie xD
Jak widać po trasie i finalnym pingu, ping na speedtest.net nie kłamie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85 Dla Ciebie to ja tylko żle piszę o Orange i narzekam. A jak piszę dobrze to nie widzisz 😄
Jeśli chodzi o Orange to widzisz głównie plusy, minusy nie są z winy Orange tylko winni są inni dostawcy, klienci, serwery itp itd. Nawet posądziłeś emulator o podbijanie pingu w PUBG Mobile jak 500 000 ludzi z całego świata gra na emulatorze i problemów z pingami nie mają, bo nie mają Orange 😄 Ale tak, winny emulator.
https://youtu.be/0EI8Z1lwr2A - polecam patrzeć na lewy dolny róg, przez całą gierkę (17minut) koleś ma super stabilny ping a też gra na emulatorze 🙂
Wszyscy winni tylko nie Orange - to Twoja opinia. Ja uważam że Orange ma dużo za uszami i wiele problemów jest z ich winy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@-brtk- Wybacz, ale jeśli jesteś na tym forum jako klient UPC i wypowiadasz się krytycznie na temat usług Orange, to przykro mi ale powinni Ci zabrać głos. Nie można być jednocześnie klientem konkurencji i obiektywnie wyrażać - oczywiście, ciągle negatywne - zdanie o Orange.
Korzystałeś z ich usług - przeszedłeś do beznadziejnego dla mnie i kilku milionów klientów UPC, które jest słabsze od Orange technologicznie i pod względem pojemności (po raz kolejny powtarzam - gdyby UPC Polska korzystało z osobnego ASN wyłącznie dla Polski, a nie całej grupy Liberty Global - byłoby kilka klas gorsze od Orange). I w momencie przejścia do nich nie powinieneś w jakikolwiek sposób wyrażać opinii o stanie obecnym sieci Orange, bo dla kilkunastu milionów klientów - czyli skali, której Twoje śmieszne UPC nie osiągnie nigdy, a i tak pewnie niedługo zostanie sprzedane - usługi Orange działają bardzo dobrze. Pokazują to liczby. I to Orange się rozwija, nie UPC - zero postępu technologicznego.
Przykro mi, ale negatywne argumenty przeciw UPC od byłego klienta UPC do Ciebie nie przemawiają, dla Ciebie UPC jest idealne, a Orange najgorsze. To idź na forum UPC i tam wyrażaj opinie o Orange, nieuczciwie z resztą. Ty za to, dostając od kilku użytkowników testy, że Orange działa bardzo dobrze - nie widzisz tego, a widzisz negatywne testy kilku jednostek na tym forum.
To jest najgorsze.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Banan9 : Cały czas nie przedstawiłeś na forum traceroute czy monitora zasobów/procesów wykonanego na emulatorze. Są emulatory, które są niewidoczne dla "internetu", są takie które obciążają mocno RAM i przez co subiektywne odczucie powoduje efekt zwany lagiem. Poza tym ten wątek nie dotyczy gier, ale porównanie oferty Orange z konkurencją - więc dlaczego speedtest ze złym wynikiem Orange jest dobry, a z dobrym wynikiem Orange jest zły?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim Mi chodzi tylko i wyłącznie o gry. Pisałem już że z youtube i twitchem się poprawili i nie ma problemów, strony internetowe działają ok. Problemem dla mnie jest ping i packetloss w grach online, tylko i wyłącznie.
@Piotrekk85 Ech... Speedtest Orange ze złym wynikiem jest dobry? A z dobrym jest zły? Niby kto tak pisze? Proszę, przytocz 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wiem, jaka jest u Ciebie sytuacja i to rozumiem. Zgadzam się z tym, że Orange nie jest idealne.
Ale chodzi mi o podejście Bartka do Orange - klient UPC, a narzeka na Orange jakby ciągle z niego korzystał.
Jak sam zauważyłeś @Banan9 - Orange się poprawił w wielu aspektach. Zachowaj proszę cierpliwość, a poprawi się także w innych, niewątpliwie także tych, na których Ci najbardziej zależy 🙂
Nie mam do Ciebie problemu - merytorycznie przedstawiasz sytuację, można z Tobą porozmawiać.
Natomiast mam dość czytania negatywnych opinii od "klienta", który w rzeczywistości korzysta z UPC, które jest kilka razy mniejsze od Orange, ale ludzie również na nich narzekają. Jednak negatywne argumenty stara się obalić, albo zamienić na takie, które mu pasują - że to nie wina UPC, etc, wina lokalizacji.
Może zszedłem z wątku, ale... Takie coś jest po prostu iście żałosne i niedojrzałe.