Obsługa klientów NJU w salonach Orange

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 3119
  • 13667
  • 78

Z tą nazwą operatora to nie jest tak prosto. 

Dużo zależy od ustawień operatora ale nie każdy telefon wspiera ten mechanizm. Tak naprawdę można go wyłączyć i też będzie ok.  Ogólnie jest co najmniej 5 sposobów na wyświetlanie nazywy operatora+ można sobię ustawić własną jeżeli mamy uprawnienilenia Root'a.  

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3520
  • 8851
  • 158

@ign24467 przeciążenie sieci to moim zdaniem przypadek.

NJU należy do Orange, ale dzięki braku obsługi w salonach, mogą zaproponować tak niskie ceny. To jest duży + bo wszystko możesz załatwić zdalnie.

NJU = prosta oferta bez wielu dodatków w dobrej cenie. 🙂

• 3119
  • 13667
  • 78

Miałem kiedyś w Nju i była to dla mnie fajna oferta, dopóki nie wyszło Unlimited we Flex 💪

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3520
  • 8851
  • 158

Dokładnie, zaleta Flexa, to możliwość nolimitu GB, wielo SIM i inne opcje dodatkowe. Czyli oferta rozbudowana, ale samoobsługowa, z czatem 24h/7... 

• 3119
  • 13667
  • 78

Dla mnie to totalna zeleta, że mam support 24/7 przez czat. Nie muszę nigdzie dzwonić, nie muszę jechać do salonu.  Każdy problem załatwiam pisząc kilka zdań w aplikacji:). Oczywiście rozumiem, że taka forma obsługi klienta może być problemem np dla seniorów, ale juz wchodzą standardy implementacji semantyki do aplikacji. Zapewne apka Flex jest już zgodna lub za chwilę będzie...

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 400
  • 1225
  • 1

@mily___ 

Znajomy z Samsungiem galaxy A55 5G w ustawieniach w informacjach o SIM czy sieci pokazywało sekcje:

Operator – T-Mobile #5GBardziej 

Sieć – T-Mobile.pl

samo "T-Mobile.pl" pojawiało się na ekranie blokady w nazwie sieci w samsungu

Tymczasem na iPhone pokazuje na blokadzie i w centrum sterowania "T-Mobile #5GBardziej"

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8858
  • 36001
  • 301

@ign24467napisał(-a)

Okej, a nazwa nie wchodzi w konfiguracje? Pewnie wiesz lepiej odemnie, ale troche nie rozumiem, skoro ma być coś wspólnego z nazwą sieci to gdyby włożyć kartę SIM Orange to telefon mógłby dosłownie pokazać "Pomarańcza" – to trochę głupie się wydaje co pisze, ale nie wiem jak to inaczej zinterpretować

Oczywiście że mógłby. To kwestia oprogramowania telefonu. Konwencja, a właścwie cały ich ciąg. Przy zrootowanym androidzie mogłem to przestawiać dowolnie; oczywiście identyfikator sieci jest tym co telefony normalnie biorą pod uwagę i co wtedy decydują się wyświetlać jest zależne od tego identyfikatora. Co do zasady nic ich jednak do tego nie zmusza. Widziałem też chińskie sprzęty które w ogóle błędnie interpretowały sytuację, i wyświetlały nie tą nazwę sieci którą trzeba (konkretnie były podłaczone do Play a wyświetlały Plus). 

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 400
  • 1225
  • 1

Raz jak byłem u zielonych (dokładnie to mvno - Otvarta) korzysta z zielonej sieci, to raz na dzień na parę minut zmieniało z OTVARTA na Plus. O ile Huawei P20 lite cały czas trzymał się nazwy wirtualnego operatora, to iOS sobie już sobie zmieniał i robił jak uważał.

@j131napisał(-a)

Co do zasady nic ich jednak do tego nie zmusza. Widziałem też chińskie sprzęty które w ogóle błędnie interpretowały sytuację, i wyświetlały nie tą nazwę sieci którą trzeba (konkretnie były podłaczone do Play a wyświetlały Plus). 

Mój Samsung Pocket II jak wrzuciłem do niego karte NJU to przez chwile pokazywał Plus, po chwili się przełączył na nju. Co ciekawe nawet po wyjęciu karty SIM gdy wpisałem kod *#0011#, to cały czas się łączył z Plusem, nie ma brandu zielonej sieci – nie wiem czemu tak się dzieje i nie pamiętam czy tez go kupowałem u zielonego operatora czy nie.