Obsługa klientów NJU w salonach Orange

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 399
  • 1225
  • 1

Dzień dobry, na tej stronie: NJU mobile - czy nju to Orange? , dowiedziałem się, że klienci NJU nie mają możliwości skorzystania z salonu Orange.

Ale są przypadki gdzie robi się wyjątki np. klient ma brak zasięgu i idzie zgłosić to, lub wymiana karty SIM?

Nie logiczne jest to trochę dla mnie bo w końcu jedyne co się różni to brand, oferta i ewentualnie nazwa sieci (na telefonach z systemem Android lub innym niż iOS). Tak to klienci NJU korzystają cały czas z usług i infrastruktury Orange (sieć komórkowa i światłowód).

Jednocześnie chcę zauważyć, że w miejscach z siecią przeciążoną NJU działa wolniej od numerów w Orange – tak skonfigurowano QoS czy co to mogło być?

16 ODPOW. 16

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 722
  • 2557
  • 3

Jedyne co z Nju możesz załatwić w salonie to Cesja i Rejestracja numeru.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3137
  • 16565
  • 81

@ign24467 jest to logiczne i jasno opisane w linku co wrzuciłeś, podobnie jest z FLEX, w dobie usług internetowych, mi to pasuje, sensu w wizycie w salonie operatora GSM nie widzę, preferuje obecnie e-sim, więc fajnie jakby można było od razu z niej korzystać, te przesiadki z SIM na e-sim wymagają fatygi, po co to, więc morał z tego taki, NJU jest tańsze bo obsługa w aplikacji, całe zaplecze odpada, techniczne sprawy to już Orange 😎

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 406
  • 1854
  • 7

Według mnie zamiast osobnej submarki lepiej byłoby aby nju było pod szyldem Orange. 

• 399
  • 1225
  • 1

@artur912 

na iOS w carrier bundle karta SIM w nju, włożona do iPhone pokazuje Orange / Orange Wi-Fi.

Więc jak dla mnie stosowany jest szyld Orange dla klientów tej marki

Co ciekawe z TMPL też jest coś takiego, że nazwa sieci zależy od systemu operacyjnego, w nazwie sieci na android jest T-Mobile.pl, a na iOS jest: T-Mobile #5GBardziej

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8858
  • 35992
  • 301

Dokładniej to nie nazwa sieci zależy od systemu operacyjnego, tylko to co sobie telefon wyświetla zależy od tego telefonu. Może wyświetlać dowolny, arbitralny ciąg znaków. Tylko zwyczajowo ma on coś wspólnego z nazwą sieci. Nie musi.

• 399
  • 1225
  • 1

Okej, a nazwa nie wchodzi w konfiguracje? Pewnie wiesz lepiej odemnie, ale troche nie rozumiem, skoro ma być coś wspólnego z nazwą sieci to gdyby włożyć kartę SIM Orange to telefon mógłby dosłownie pokazać "Pomarańcza" – to trochę głupie się wydaje co pisze, ale nie wiem jak to inaczej zinterpretować

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 95
  • 374
  • 0

@ign24467napisał(-a)

Co ciekawe z TMPL też jest coś takiego, że nazwa sieci zależy od systemu operacyjnego, w nazwie sieci na android jest T-Mobile.pl, a na iOS jest: T-Mobile #5GBardziej

Ja raz na Galaxy S23 Ultra widziałem że nazwa operatora była jako T-Mobile #5GBardziej, ale raczej to jednostkowy przypadek

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 3041
  • 12569
  • 126

Cześć @ign24467 

Salony Orange co do zasady nie obsługują klientów Nju mobile ale są pewne wyjątki tak jak wspomniał kolega w powyższym poście, że w salonie Orange można załatwić sprawy z Nju jesli chodzi o cesję i rejestrację numeru.

Nju mobile ma swoją własną, odrębną obsługę online i telefoniczną. Nju jest submarką, ale z niezależnym finansowaniem, ofertą, obsługą, cennikiem i infolinia ( czatem). Choć Nju korzysta z infrastruktury Orange to w salonach Orange nie załatwisz tam kompleksowych spraw abonamentowych czy technicznych związanych z Nju.

Jeśli chodzi o sprawy abonamentowe lub techniczne to takie sprawy najlepiej załatwiać kontaktując się z infolinią Nju *610, czatem Nju Mobile,załatwiając sprawę online poprze swoje konto na stronie Nju Mobile lub poprzez formularz zgłoszeniowy.

Nju współpracuje również z partnerami. W punktach partnerskich można uzyskać wsparcie w zakresie zakupu akcesoriów GSM oraz poznać ofertę Nju ale jeśli chodzi o obsługę abonamentową to niestety nie otrzymasz wsparcia (najlepsze wsparcie to infolinia, czat lub formularz zgłoszeniowy. Warianty te są dostępne na stronie Nju Mobile)

Przesyłam Ci podobny temat, który jest na forum NO Czy nju to Orange? https://nasz.orange.pl/t5/Inna-oferta/Czy-nju-to-Orange/m-p/382800

Pozdrawiam 🙂

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 722
  • 2557
  • 3

@mily___napisał(-a)

@ign24467napisał(-a)

Ja raz na Galaxy S23 Ultra widziałem że nazwa operatora była jako T-Mobile #5GBardziej, ale raczej to jednostkowy przypadek

A mi kiedyś w przypadku Virgin Mobile wyskakiwał w jednym telefonie napis VM  w Motoroli był już PLAY.

Jeszcze u innego MVNO na jednym telefonie miałem pusty napis a w drugim miałem sieć na jakiej działał.