Nie będzie wchodziło w grę ani kserowanie, ani "videofilmowanie" ani tez zmuszanie klientów aby sami robili skan. Przed dalszą dyskusją poczekajmy jednak na stanowisko Prezesa UODO w tej sprawie.
Jesli chodzi np.o siec Play to oni caly czas przy podpisywaniu nowej umowy robia kopie dowodow.
@Piotrekk85 - mam nadzieję, że nie piszesz do mnie, ponieważ ja tylko i wyłącznie bazuję na tekstach źródłowych.
Zadania Prezesa UODO wynikają wprost z Ustawy z dnia 10maja 2018r.o ochronie danych osobowych i wskazują np. na jego uprawnienie "(...) do sporządzania kodeksów postępowania mających pomóc we właściwym stosowaniu (...) rozporządzenia( PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) 2016/679
z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)) – z uwzględnieniem specyfiki różnych sektorów dokonujących przetwarzania oraz szczególnych potrzeb mikroprzedsiębiorstw oraz małych i średnich przedsiębiorstw.
Więc ponownie - poczekajmy na stanowisko Prezesa UODO w tej sprawie.