- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Siostra ma 5gb i ma jej to wystarczyć a nie korzysta z mojego Internetu który jest mi niezbędny.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Logujesz się na numer siostry (czasem można się przełączać między numerami ale to zależy czy masz nową czy starą wersję serwisu), tam poszukaj zakładki pakiety i ustawienia (lub podobnej), jednak z usług powinna być taka:
I jeszcze jedno info: na pierwszej fakturze po włączeniu usługi będą dwie opłaty po 2zł (za bieżący okres rozliczeniowy i za przyszły), ale potem będzie tylko jeden raz 2 zł (byś nie był zaskoczony).
Edit: doczytałem, że chodzi o aplikację (chyba o mobilną). Tam musisz być zalogowanym na numer siostry pełnymi danymi - z poziomu swojego numeru czy numer Twojego Taty tego nie zrobisz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Blokowanie internetu mobilnego
@aaWronek nie rozumiem, jak siostra korzysta z Twojego internetu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jaka oferta ? Jaki pakiet ? Współdzielony ? Zablokować net na tel ? Zablokować net na orange ? Zmienić limit współdzielony ? Może by tak łaskawie jakieś szczegóły.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Każdy ma w pakiecie 5gb i siostra po wykorzystaniu 5gb pobiera Internet z tych 50 a tego nie chcę bo dogadalem się z tatą ze jest to na moj użytek.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Musi być numer na oddzielnym koncie, na 1 pakiety zazwyczaj będą po równo współdzielone
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Musisz na numerze siostry (ten który ma mieć ograniczenie) włączyć usługę pod nazwą "Ograniczenie Pakietu danych na konto" (do włączenie przez mój Orange lub BOK przez właściciela, nazwa może być minimalnie inna w zależności od oferty). Koszt 2 zł/miesięcznie/numer który ma mieć blokadę.
W przypadku gdy z pakietu na konto na ten numer ma nie być nic współdzielone, należy limit ustawić na zero (wtedy dane z abonamentu zostają a zero dotyczy współdzielonego pakietu).
To działa przy współdzieleniu pakietu na konto z internetu mobilnego, a nie oferty smart plan LTE wspólny.
Edit: nie trzeba już rozdzielać na oddzielne rachunki, ale usługa hamująca dane jest płatna (kiedyś rzeczywiście tak trzeba było robić ale traciło się zniżki).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Logujesz się na numer siostry (czasem można się przełączać między numerami ale to zależy czy masz nową czy starą wersję serwisu), tam poszukaj zakładki pakiety i ustawienia (lub podobnej), jednak z usług powinna być taka:
I jeszcze jedno info: na pierwszej fakturze po włączeniu usługi będą dwie opłaty po 2zł (za bieżący okres rozliczeniowy i za przyszły), ale potem będzie tylko jeden raz 2 zł (byś nie był zaskoczony).
Edit: doczytałem, że chodzi o aplikację (chyba o mobilną). Tam musisz być zalogowanym na numer siostry pełnymi danymi - z poziomu swojego numeru czy numer Twojego Taty tego nie zrobisz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś