- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód a telefon stacjonarny
@justynas Sam aparat będzie działał u większości operatorów na większości usług głosowych. Technologia dosyłu jest tak zrobiona, aby w przypadku usługi telefonii większość aparatów dostępnych na rynku była kompatybilna. Są wyjątki, ale to już zagadnienia techniczne...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 W specyfikacjach tego telefonu jest napisane "VoIp -Nie", czy to w takim razie nie oznacza, że nie będzie działać? Ja jestem zupełnie nierozgarnięta w tych sprawach..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@justynas W tym przypadku chodzi o obsługę przez ten aparat technologii bramki VoIP. Są takie specjalne telefony, które po podłączeniu tylko do netu mają możliwość pracy na zasadzie urządzenia podobnego do tego, które znajduje się w modemie do Neostrady. Ty tej opcji nie potrzebujesz, gdyż z każdego sprzętu operatora (czy to Orange, czy Vectra, Netia itp) wychodzi sygnał analogowy czyli taki jak obecnie z gniazdka telefonicznego. Wierz mi, telefon będzie działał jeśli tylko ma wybieranie tonalne
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 Dziękuję bardzo! Powili zaczyna mi się rozjaśniać 😉 Lecę do Polski na początku kwietnia i wtedy mam nadzieję uda mi się z tatą wszystko załatwić. Jeszcze raz dziękuję za pomoc!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@justynas najczęściej operatorzy dostarczają routery z wbudowaną bramką VoPI, więc wystarczy podłączyć każdy dowolny telefon z końcówką RJ-11. Jeżeli obecny, z którego korzystają Twoi rodzice posiada taką końcówkę, to nie masz co się martwić, przy przeniesieniu numeru do operatora ze światłowodem, star aparat telefoniczny po podłączeniu do routera będzie działał.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur Dzięki. To już sprawdzimy u nich na miejscu. Bardzo dziękuję za pomoc!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To może jednak zająć trochę czasu, dobrze zdawać sobie z tego sprawę. Szczególnie jeśli wchodzą w grę jakieś umowy terminowe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@justynas jak się potoczyły sprawy? czy udało się zostawić telefon na miedzi?
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »