Problem z domenami Orange Finanse

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33163
  • 41259
  • 1407

Nie wiem czy jest tutaj ktoś z Orange mający wpływ na mBank w zakresie Orange Finanse, ale to co dzieje się z domenami, to paranoja.

• ... często wiesza, jest jakieś kiepskie przekierowanie do strony ... które nie zawsze działa
  • domena ... nie ma ważnego certyfikatu, czy naprawdę firmy nie stać by go przedłużyć? można by było się bez nie obyć, ale niektóre akcje w serwisie transakcyjnym trzeba zatwierdzić poprzez edycję kodu html strony; tak samo potwierdzenie wylogowania wymaga samodzielnej poprawki w końcówce domeny

Edycja przez moderatora: Orange Finanse nie funkcjonuje od 31 grudnia 2018 roku. Link został usunięty.

12 ODPOW. 12
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

U mnie te strony działają Ok ...

Edycja przez moderatora: Orange Finanse nie funkcjonuje od 31 grudnia 2018 roku. Link został usunięty.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33163
  • 41259
  • 1407

Zalogować to ja się mogę, dalej są problemy (tu jest użyta domena z końcówką .com.pl ), a w niektórych miejscach serwis odwołuje się do domeny z końcówką .com

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2060
  • 6131
  • 109

Jeśli dobrze rozumiem problemy są trzy:

1. Szybkość działania stron w domenach banku. Na każdej przeglądarce odczuwasz opóźnienie? Jeśli tak to pewnie znaczenie mają DNSy. Podasz, jakich używasz?

2. Używanie dla stron informacyjnych adresu ..., a dla systemu transakcyjnego ..., co może powodować dysonans.

3. Brak certyfikatu SSL na ..., który przekierowuje do właściwej strony serwisu.

Dobrze rozumiem?

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33163
  • 41259
  • 1407

Ok, z jednym wyjątkiem. Szybkość jest ok. Problem jest jedynie kiedy wpiszę z przeglądarki (po wyczyszczeniu ciach) adres ... - i muszę czekać długo na przekierowanie ... (tylko ciężko mi z pamięci wpisać jaki długi adres). Jeśli masz ciasteczko, to jest ok. Przeglądarka Chrome dla PC 61.0.3163.100.

DNSy mam automatyczne, pobrane z Vectry, internetu mobilnego Orange, sieci korporacyjnej w pracy bądź sieci Eduroam (dwie ostatnie sieci mają restrykcje, ale raczej to chyba nie jest kwestia DNSów).

Pracuję w Orange
  • 5
  • 22
  • 1

Piotrek,

dzięki za uwagi - sprawdzam wszystkie tematy po naszej stronie. Już mogę odpowiedzieć na pytanie dotyczące tego, czemu system transakcyjny jest w domenie ... - jak zapewne wiesz usługi bankowe w naszym przypadku świadczy mBank. Zgodnie z prawem żeby to robić musi być właścicielem domeny. Po naszej stronie jest ..., po stronie mbanku .... Jak napisał Artur może to budzić pewien dysonans ale nie przeskoczymy tego.

Dodatkowe pytanie - czy możesz napisać gdzie konkretnie spotkałeś się z domeną ...? Pomoże mi to zająć się tematem, bo zgadzam się z Tobą, że .pl i .com wprowadzają zamieszanie.

A tak w ogóle to cześć wszystkim - od dzisiaj będę się starał Wam pomagać z ramienia Orange Finanse 🙂

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33163
  • 41259
  • 1407

Tego nie pamiętam, składałem jakiś wniosek, który wymagał akceptacji regulaminu/dokumentu. Dokument był w domencie .com (jak chciałem go przeczytać to nie mogłem bez poprawienia końcówki).

A największy problem jest przy wylogowaniu na czystej przeglądarce (specyfikacja mojej pracy wymaga częstego resetowania do zera przeglądarki). Co dziwne, że jak się wyloguje i loguje ponownie to problemu nie ma.
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

@Piotrekk85, właśnie zaktualizowałem Chrome. 

Masz już aktualną wersję Google Chrome?
Wersja 62.0.3202.62 (Oficjalna wersja) (32-bitowa).

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33163
  • 41259
  • 1407

Sama się ściąga więc mam 😉

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 191
  • 511
  • 8

Po kliknięciu przycisku Wyloguj na stronie ... następuje "przekierowanie" na stronę pod adresem ..., kończące się błędem "ERR_CONNECTION_RESET"