- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POMOCY zrobili mnie w balona
No zamiast ONT masz modem HFC. Z tym że HFC to tylko bloki...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudownapisał(-a)No zamiast ONT masz modem HFC
z vlanami na ethernecie zwykłym a nie zaspawane w czeluści FB
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow @Ron i tu jest haczyk...umowa zamówiona telefonicznie, ale podpisana w salonie ( niby odbiór sprzętu) jest traktowana jako salonowa. Bez możliwości rezygnacji do 14 dni ( choć przekonywać nas mogą, że jest inaczej)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 ale nie odebrał sprzętu i nic w salonie nie podpisał, więc umowa albo nie zawarta, albo zawarta telefonicznie i może odstąpić. Sprzęt można odebrać w salonie, ale tutaj nie było odbioru.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ron zgoda, bo się zorientował w sytuacji...a ile osób nie???
Też myślę, że powinni anulować całe zamówienie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
no powinni ale nikt nie chce do mnei zadzwonić ani tego anulować niby mam czekac miesiacz az samo sie anuluje to jest najśmieszniejsze w tym wszystkim !
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
tak dokładnie nie moge dać nowego zlecenia bo tamte jest otwarte a oni nie moge mi go anulować mowia ze nie maja takiego prawa XD WTF
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
nic nie podpisałem jak mi powiedziała ze nie mam 14 dni .ale nie moge nowego zlecenia dać bo tam jest opcja potwierdzenia przeza bank ,no a ja sie bałem co kolwiek podawać logować sie wiec ona mi powiedziala ze jak to zrobimy telefonicznie bede miec 14 dni na anulacje umowy ,a w salonie ze nie ma czegos takiego !
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No cóż.
Po pierwsze: faktycznie zostałeś zrobiony w balona. To ci się zapewne nie podoba i możesz coś z tym zrobić: możesz domagać się wyegzekwowania tego co ci obiecano. Szanse powodzenia oceniam na spore, ale jeszcze więcej będzie z tym szarpaniny i nerwów. Gdybyś chciał iść tą drogą to po prostu (do skutku) musiałbyś boksować się z BOK, aż do trafienia tam na kogoś kompetentnego.
Po drugie: co do samej usługi (a nie robienia w balona) to masz dwa wyjścia. Albo się przeprosisz i jednak podpiszesz w salonie, bez możliwości rezygnacji. Ewentualny wentyl bezpieczeństwa (gdyby jakimś cudem ci się nie spodobało) masz wtedy w punkcie pierwszym (oczywiście bez gwarancji powodzenia). Albo się nie przeprosisz i wtedy sprawa jest prosta: musisz zaczekać ten miesiąc aż SYSTEM sam przemieli Twoją umowę i stanie się ona historią zamkniętą.
Na Twoim miejscu bym poszedł i podpisał, ale zrobisz jak będziesz uważał.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mateo9992 jeżeli jesteś zdecydowany na Orange to podpisz, później można wprowadzić, aneks do umowy. Jeśli natomiast nie, to składaj reklamacje na zachowanie danego konsultanta. Rozmowy są nagrywane, a Ty powinieneś mieć umowę na mailu. Natomiast jak nic nie podpisałeś możesz olać sprawę.