- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Odstąpienie od umowy zawartej przez Internet
Dwa spójniki: i oraz lub znaczą coś zupełnie innego. Jeden jest logiczną alternatywą drugi koniunkcją. Altrenatywa jest prawdziwa kiedy co najmniej jeden warunek jest prawdziwy. Koniunkcja jest prawdziwa kiedy oba warunki są prawdziwe. Użycie obu tych spójników na raz nie ma żadnego sensu. Jeśli "lub", to wydanie urządzenia w salonie nie pozbawia prawa do odstąpienia. Jeśli "i" to pozbawia. Oba nie mogą być jednocześnie prawdziwe.
Do kitu ten regulamin, skoro ignoruje logikę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
omijać sklepik orange z daleka!
Nie pierwszy raz to piszę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Moim zdaniem odebranie sprzętu w salonie jest wyłącznie odebraniem urządzeń umożliwiających realizacje umowy zawartej na odległość i tego bym się trzymał, choć ja kiedy podnosiłem prędkość internetu wymieniając FB 3 na FB 6 modem odebrałem kurierem a stary odniosłem do najbliższego salonu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85napisał(-a)
Czyli ładnie regulaminowo uciekli od tego co napisałem wyżej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak najbardziej odstapienie jest mozliwe, ale kluczowe jest haslo zawarcie umowy poza lokalem. Korzystalem kiedys z odstapienia i bylo uznane w calosci, ale byla to tzw. e-umowa zawierana przez internet, oplaty tez byly online, wiec salon robil tu w cudzyslowie za paczkomat. Nie bylo problemu.
Domyslam sie, ze wybrales umowe
podpisana na miejscu przy odbiorze?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
I taka, i taka. Byly tez urzadzenia bez rat, ale oplacone jednorazowo z gory on-line.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@marcin0216napisał(-a)Jak najbardziej odstapienie jest mozliwe, ale kluczowe jest haslo zawarcie umowy poza lokalem. Korzystalem kiedys z odstapienia i bylo uznane w calosci, ale byla to tzw. e-umowa zawierana przez internet, oplaty tez byly online, wiec salon robil tu w cudzyslowie za paczkomat. Nie bylo problemu.
Domyslam sie, ze wybrales umowe
podpisana na miejscu przy odbiorze?
Też zrobiłem tak samo, wszystko podpisane i opłacone online, odbiór sprzętu w salonie, odstąpienie nieprzyjęte, bo sprzęt odebrany w salonie. Orange traktuje odebranie sprzętu w salonie jako podpisanie umowy w salonie. Trudno potem się z tego wyplątać. Czasem lepiej poczekać na dostarczenie kurierem.