Nie można wyświetlić tego widżeta.

Kup słup od Orange

ROZWIĄZANE

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 256
  • 904
  • 6
1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6882
  • 28207
  • 226

Kup słup od Orange

@Glutnapisał(-a)

A to nie są czasami kompozytowe słupy?😉

Pewnie i takie i takie. Tak wyglądał wg Google Street View w 2021 roku ten z wiersza 227 tabeli:

j131_0-1737209339180.png

Ale kilka innych które wyrywkowo sprawdziłem to żelbet.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

15 ODPOW. 15

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14584
  • 60006
  • 736

Kup słup od Orange

@ŁysaKaszankaINC  a niektórzy się zastanawiają skąd wziąć słup na własną działkę...zdemontować i przenieść..lub przeprowadzić się obok własnego słupa 😭

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2391
  • 9193
  • 35

Kup słup od Orange

ile mniej więcej może kosztować m3 drewna z takiego słupa?

• 20155
  • 58327
  • 793

Kup słup od Orange

@agat13 lista będzie aktualizowana, więc być może trafi się słup w pobliżu działki

@pirenej raczej nie chcesz tego drzewa do opału. Same pocięcie,  to już może być kłopot.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 344
  • 1362
  • 5

Kup słup od Orange

• 6882
  • 28207
  • 226

Kup słup od Orange

@Glutnapisał(-a)

Pewnie i takie i takie. Tak wyglądał wg Google Street View w 2021 roku ten z wiersza 227 tabeli:

j131_0-1737209339180.png

Ale kilka innych które wyrywkowo sprawdziłem to żelbet.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2391
  • 9193
  • 35

Kup słup od Orange

@ketrasaArturnapisał(-a)

@pirenej raczej nie chcesz tego drzewa do opału. Same pocięcie,  to już może być kłopot.

do małej architektury ogrodowej. W klimacie podkładów kolejowych. Ale nie ma w mojej okolicy.

• 20155
  • 58327
  • 793

Kup słup od Orange

@pirenej pamiętam, jak swego czasu podkładów kolejowych w mojej okolicy ludzie chcieli używać jako opału. Była tragedia, bo podkłady kolejowe są bardzo mocno nasączone smołą. Po kilku pocięciu kilku podkładów, piłą nadawała się już tylko do utylizacji. Pewnie i podobnie jest ze słupami drewnianymi, ale do zastosowania ogrodowego mogą się świetnie nadawać, bo są dobrze zakonserwowane. Tylko takiego materiału już jest coraz mniej dostępnego. 

• 6882
  • 28207
  • 226

Kup słup od Orange

@ketrasaArturnapisał(-a)

...

podkłady kolejowe są bardzo mocno nasączone smołą

...

Nie do końca smołą, to olej krezotowy. Dość toksyczny, na pewno rakotwórczy, lepiej trzymać się od niego z daleka. Oczywiście w słupach jest ten sam. Ja tam bym się od tego wolał trzymać z daleka.

• 6882
  • 28207
  • 226

Kup słup od Orange

Po namyśle cała ta akcja sprzedaży słupów brzydko mi pachnie. Zamiast sprzedawać, firma mająca w tak wielkiej estymie kwestie ekologiczne powinna odpady utylizować. Drewniane słupy impregnowane to zdecydowanie odpad, w dodatku palenie nimi w domu jest formalnie zabronione, a deklarowane przeznaczenie (do świadczenia swoich usług) ma się nijak do rzeczywistego wykorzystania przez kupującego (bo nikt tego nie sprawdza). Na miejscu Operatora nie chwaliłbym się tą akcją. Ba, nawet bym jej nie organizował: słupy należy zdemontować i zutylizować bez zbędnych ceregieli.