- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Utrata pakietow i wysoki Ping- Skandal
Jakimś specem nie jestem, ale wiem jedno - nie zrobisz nic. Jeśli utrata pakietów jest w sieci Orange albo na ich stykach to jedynie możesz się modlić by wzięli zgłoszenia ludzi na poważnie i spróbowali naprawić problem.
Zwykły szary użytkownik nie może zrobić nic poza używaniem VPN, jednak też nie można mieć 100% pewności że mając VPN problemy całkowicie znikną.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VPN czyli musialbym palacia 2 operatorom, a i tak nie maialbym gwarancji ze bedzie dobre polaczenie z serwerami EA, mina na maxa, dzieki za jakies rozwiazanie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja sam jestem dużym przeciwnikiem VPN, bo VPN używa się gdy ma się niskiej jakości połączenie np adsl, albo gdy Twój kraj jest zbanowany z danego contentu którego potrzebujesz i masa innych powodów, ale prawie nikt poza Polską nie używa VPN żeby móc spokojnie pograć w gry mając ŚWIATŁOWÓD. W innych krajach to jest nie do pomyślenia żeby mieć światłowód i kosmiczne pingi i lagi. Jak mówię graczom z innych krajów że mam światłowód i lagi to się nabijają ze mnie totalnie 😉
Sam jednak rozważam VPN bo nie mam zamiaru się wkurzać że mam 10% lossa i skoki pingów przez prawie 2 lata. Takie w Polsce mamy realia.
Jak nie masz możliwości wzięcia internetu od dostawcy który ma pojęcie o sieci i widzi w klientach coś więcej niż portfel, to krótko mówiąc - masz przerąbane.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ja osobiście też jestem przeciwnikiem kupowania VPN żeby móc korzystać z jakiejś gry, to jest jakaś abstrakcja,
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pawel__b Jednak jak ma się takiego pecha i trafia się na dostawców którzy kompletnie zlewają klienta, niekiedy nie ma innego wyboru 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wszystko się kiedyś zatyka. Takie są usługi masowe. Robione na 30%, może 50% użycia przez klientów. Czemu naprawdę nikt mi nie chce w to uwierzyć?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A jak myslicie o tym, ze moze byc cos nie tak z karta sieciowa w ps4 . Jest to prawdopodobne??
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wszystko jest możliwe ale wówczas inne gry sieciowe na PS4 też by wykazywały problemy
przeglądałeś ten wątek? https://nasz.orange.pl/t5/Gry-online/Ps4-op%C3%B3%C5%BAnienie-w-FIFA-20/td-p/163231
jest parę ustawień do sprawdzenia na konsoli o czym kiedyś pisałem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wszystko to co kolego pisal robilem tylko on ma na 5 meczy 2 dobre a ja nie mialem od kilku miesiecy dobrego polaczenia. wczoraj ogladalem na streame jak koles gral w fife to za bylem w szoku ze zawodnicy potrafia tak szybko sie poruszac. Kazdy mecz mam zamulony
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Byc może jest jednak jakiś problem z samą konsolą, Fifa to jedyna gra online na której grasz na konsoli? Sprawdzałeś czy po stronie Funboxa nie ma problemu? Może gdzieś wymusiłeś prędkość Ethernetu na stałe zamiast autonegocjacji i sypie błędami? uPNP włączone?
Dostajesz na Funbox IPv4 czy IPv6 od Orange? Malo piszesz co masz poustawiane i co sprawdzales...