- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy na linii CS:GO > Światłowód
No wstyd ale co zrobic. Albo orange +vpn lub inny operator
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Racja, poza tym zauwazylem, ze z VPN pingi nie sa takie stabilne jak bez, ale jest to jakies rozwiazanie, szczegolnie dla osob, u ktorych nawet Youtube sprawia problemy, a nie maja mozliwosci skorzystania z uslug innego operatora.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pawel__b Dobrze prawi i mnie też to śmieszy. To tak jak iść do dentysty, zapłacić słono za wizytę i dowiedzieć się że spaprał robotę, i trzeba iść do innego i znów płacić.
Pewnie vpn jest dużo tańsze, ale jednak. Poza tym skoro ktoś bierze światłowód to nie po to żeby jeszcze dokupywać vpn. Rozumiem jakieś wioski gdzie jest max 10mbps i zrywa często, ale nie dla kogoś kto ma światłowód i to najszybszą opcję u siebie w mieście, bo u mnie 300 jest najszybciej.
Zresztą dlaczego mam płacić 100% swojemu dostawcy skoro i tak nie korzystam z ich tras bo leci przez vpn? Tylko w Polsce takie jaja, gdyby obcokrajowcowi powiedzieć że ma się 300mbps fiber ale trzeba używać vpn by pograć albo pooglądać youtube to by się za głowę złapał. Mam znajomego w biednej Serbii i mówi że u niego na 20mbps wszystko śmiga, nawet w 4k youtube obejrzy bez większych lagów. No ale tam Orange na szczęście nie ma...
U nas z tym internetem to parodia i tyle w temacie. Zmiana ISP, jedyne wyjście dla kogoś kto ma wybór... gorzej właśnie jak wyboru nie ma, Orange na takich osobach najwięcej żeruje. Płacić jak najwięcej, dostawać jak najmniej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Właśnie. Lepiej zapłacić porządnemu dostawcy a nie takiemu znachorowi od sieci jak Orange 😉
Fajnie że nawet takimi tekstami próbujesz bronić Orange, problem w tym że piszesz byle co by znów nabić posta. Chociaż w tym wypadku porównałeś Orange do znachorstwa 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No nie zgodzę się z Tobą, problem polega na tym że nie każdy klient Orange ma wybór, owszem w wielu miejscach można wziąć Netie na linii Orange ale już w przypadku światłowodu takiego wyboru nie ma
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale jest DSL, Miejski Ethernet, inne opcje.
I tak uważam, że większość klientów nie ma problemów. Jakoś z okolic Białegostoku czy Olsztyna nikt nie narzeka tyle co z okolic Łodzi czy Śląska...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pawel__bTakże można wziąc Orange na linii Neti. Co do @Piotrekk85 w firmie mojego znajomego mają usługe z prywatnym peeringiem co prawda nie od Orange ale ceny są kosmiczne za 100/100 mbps to ok 800 zł netto mc. Więc nie każdego na to stać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poza tym dla mnie wątek staje się antymerytoryczny. Do tanga trzeba dwojga i trojga. O ile jeszcze kilka miesięcy temu wpisy były bardziej merytoryczne oddzielające problemy jeszcze na stronie Orange, ostatnio wszystko jest w jednym worku. Rozumiem że niektórzy czytający lub piszący chcieli uzyskać konkretne wsparcie na poziomie biura obsługi klienta, a jak go nie ma to jest forum. Bo obecnie większość takich spraw pisząc mocno kolokwialnie jest olewanych bez merytorycznego sprawdzenia gdzie jest problem. Ale może warto coś z tym zmienić? Te pytanie kieruję do decydujących osób z Orange.