- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy na linii CS:GO > Światłowód
@Anonim @Kierus57 @s_a_t_a_n @-brtk-
Panowie, mistrzowski ping do polskiego hosta 🙂 https://prnt.sc/ku4b7j
Oczywiście, ktoś może powiedzieć że to od niego... ale nie, sprawdziłem na looking glass cogenta i 26 ms... i to z Amsterdamu 🙂 https://prnt.sc/ku4bbi
Coraz lepiej... coraz lepiej. Nie mam pojęcia jak to będzie niedługo wyglądać ale trzeba szybko rozglądać się za czymś innym bo niedługo nie da rady nawet google odpalić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ktoś tu napisał w tym temacie że FTTH to zwykła Neostrada tylko inne prędkości chyba czas @Banan922 żebyś poszukał innego operatora.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim Wiesz, gram z nim... mówi że mu laguje u mnie i że to pierwszy raz od wielu tygodni bo on sam ma światłowód fiberlinka i ma super pingi oraz gra bez problemów na europejskich hostach (co zresztą widać po looking glass cogenta - ma 26 ms do Holandii) a u mnie mega lagi... to spingowałem go z ciekawości i cóż, 70-110 ms. To sobie razem nie pogramy. Dzięki, Orange, doceniam <3.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Banan922Wiem może ten ktoś poczyta na czym polega Internet dla graczy i co jest ważne ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim [trollon] Wiadomo że prędkość 😄 Ja mam 300mpbs światłowód od sieci dla graczy to nie mogę mieć lagów. Złe pingi to jakiś błąd pomiarowy a lagi to przecież wina mojego GTX 1060. A jak youtube czasem lagnie to wina przeglądarki albo jakiś błąd wyświetlania mojego lagującego GTX 1060. @Anonim fifa lagowała pewnie od monitora.[trolloff]
Teraz na poważnie - ja doskonale rozumiem że Orange ma duuuużo klientów. Tylko dlaczego nie próbuje poszerzyć i rozbudować swojej infrastruktury tylko ciągle łapie nowych klientów?
To tak jak ja bym poszedł do sklepu, kupił 20 litrów pepsi i próbował je wpakować do niewielkiej reklamówki i zamiast zabrać ze sobą większą albo kilka, to obwiniałbym butelki za to że są takie duże i tyle ich mam.... 🙂
Ciekawe ile taki Time Warner Cable albo Comcast ma klientów w USA? Jakoś nie zauważyłem żeby ludzie narzekali tam na internet a przypominam że ludzi żyjących w USA jest ponad 320 milionów... i tam większość ma co najmniej 100mbps, to nie Polska że Ci wrzucą zaledwie 5 albo 10mbps i wciskają kit że mają przeładowaną centralę... lub Kabel Deutschland w Niemczech? Albo RCS-RDS w Rumunii? To wszystko są duże sieci oferujące ogromne prędkości, które mają mase klientów ale jakoś potrafią zapewnić im normalne pingi i trasy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Banan922Już jest bardzo głośnio na innych forach na temat Orange FTTH i routingu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim W sumie dobrze. Ludzie powinni znać prawdę że prędkość to nie ping.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@WabolMonster Mówisz że Orange pakuje w content? 😄
Chciałem sprawdzić na youtubie jak chodzi Shadow of the Tomb Raider na różnych konfiguracjach sprzętowych zanim zakupię, i pech chciał że trafiłem na niezbyt popularne video mające jedynie 200 wyświetleń...o to co się działo 🙂
https://drive.google.com/open?id=1tO8whv4WFHTGImiqR_WAUBG0xbgKqYVB
Tak jest w większości filmów które nie mają cache i są ciągniete przez mega biedne gardło opentransit-google z Frankfurtu. W drugiej części nagrania bufor się juz ogarnął ale jak tylko wyłączyłem nagrywanie to po 2-3minutach znów zwiochy na 10-20 sekund i brak bufora 😉 Pograć nie wolno, oglądać na youtubie nie wolno... to co wolno?
Mam pisać pod każdym filmikiem i prosić ludzi żeby odświeżali filmy co sekundę i nabijali wyświetlenia żeby film dostał cache i żeby najszybsza i najlepsza sieć w Polsce dała mi oglądać content? No chyba nie. Na szczęście video z GTX 1060 miało już sporo wyświetleń i cache więc szło elegancko...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś