Problem z ustawieniami routera ZTE MC888 - nie mogę grać online i nie działa discord

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 21
  • 58
  • 0

Problem z ustawieniami routera ZTE MC888 - nie mogę grać online i nie działa discord

Niestety nic nie pomogło

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2844
  • 12105
  • 74

Ile masz numerów na koncie Orange? Może operator uaktywnił VPN dla nie tej karty sim?

• 21
  • 58
  • 0

Sprawdziłem i dla karty z odpowiednim numerem została aktywowana ta usługa.

• 2844
  • 12105
  • 74

To pozostaje chyba kontakt z operatorem. Na infolinii poproś o techniczny support. Niestety nie mam tego routera, ani nie mam VPN od Orange.. więc doświadczenie mam małe. W każdym razie wg mnie ustawiłeś wszystko co możliwe.  Orange będzie w stanie stwierdzić za pomocą jakieg APN się łączysz. Powiedzą Ci gdzie leży problem...

• 21
  • 58
  • 0

Kontaktuję się z supportem i zobaczymy co dalej

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35101
  • 293

@Norokozaknapisał(-a)

Mam internet na kartę która jest włożona do routera, a usługa która mi mięli uruchomić to VPN.

Nie masz "internet na kartę", tylko masz abonament. Jeśli na wszystkie pytania równie precyzyjnie odpowiadasz, to nic dziwnego że nie chce ci działać. 

• 21
  • 58
  • 0

No wybacz ale nie ogarniam tego wszystkiego zbyt dobrze a support kazał mi zreklamować router szczerze to pierwszy raz kiedy Internet sprawia mi taki problem w innych sieciach wystarczy tylko się połączyć.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 79
  • 193
  • 2

Ale młyn, totalny

Podejdź do tego na spokojnie, z pozytywnym nastawieniem, a na pewno zobaczysz skutki (;

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35101
  • 293

@Norokozaknapisał(-a)

No wybacz ale nie ogarniam tego wszystkiego zbyt dobrze a support kazał mi zreklamować router szczerze to pierwszy raz kiedy Internet sprawia mi taki problem w innych sieciach wystarczy tylko się połączyć.

Mnie nie musisz przepraszać, to tobie nie działa i to tobie powinno zależeć żeby opisać sprawę precyzyjnie i zgodnie z rzeczywistością. Zdalnie nikt ci nic nie pomoże, jeśli będziesz zmyślał zamiast pokazać fakty. Kryształowej kuli nikt tu nie ma. Ale wielu ludziom z bardzo podobnymi problemami pomogliśmy. Być może że ruter szwankuje, to też się zdarza. Tylko że jeśli włożysz do niego kartę konkurencji i "wszystko" działa bez konfigurowania (napisałeś "wystarczy tylko podłączyć"), to ta hipoteza raczej jest do odrzucenia.

Bez diagnostyki krok po kroku (na którą jak mi się zdaje nie masz najmniejszej ochoty) raczej działało nie będzie.

• 2844
  • 12105
  • 74

@Norokozaknapisał(-a)

Support potwierdził, że łączysz się za pomocą którego APN? 

Poza tym widzę małą rozbieżność, bo pokazałeś ustawienia dla profilu VPN, a aktywnych masz profil vpn.static.pl. To 2 różne profile....

Screenshot_20250824-075356.png