Problem z ustawieniami routera ZTE MC888 - nie mogę grać online i nie działa discord

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 21
  • 58
  • 0

Problem z ustawieniami routera ZTE MC888 - nie mogę grać online i nie działa discord

Próbuje już każdego możliwego ustawienia 

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2846
  • 12125
  • 75

@Norokozaknapisał(-a)

Próbuje już każdego możliwego ustawienia 

Taka odpowiedź nic nam nie mówi. Oczekujesz merytorycznej pomocy, ale piszesz tylko ogólnikami....  W poprzednim wpisie zadałem w mojej opinii ważne pytanie, ale totalnie to zignorowałeś... 

• 21
  • 58
  • 0

Po prostu nie siedzę w tych wszystkich ustawieniach i wszystkiego nie ogarniam.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 79
  • 193
  • 2

Jesteś do tego po prostu negatywnie nastawiony - usiądź na spokojnie, pomyśl, przeanalizuj - użyj merytorytki. Pomożesz dzięki temu nie tylko nam, ale i również przede wszystkim sobie (;

Odpowiedź w kilku zdaniach nie boli, dzięki temu będziemy bardziej świadomi tego o co Ci tak naprawdę chodzi i na jakim etapie jesteśmy.

Tak jak pisał wcześniej @j131, nikt z nas 🔮 tu nie ma

• 2846
  • 12125
  • 75

@Norokozaknapisał(-a)

Po prostu potwierdź lub nie czy ktoś na infolinii był w stanie potwierdzić, z jakiego APN korzysta twój router. To ważne, bo jeżeli operator dalej widzi standardowe połączenie to wina po stronie samego routera. Natomiast, jeżeli operator widzi połączenie przez VPN, to znaczy że coś jest źle po jego stronie....

• 21
  • 58
  • 0

To może zacznę jeszcze raz powoli i dokładnie posiadam internet Love internet moblilny dla domu Pani dała mi kartę która kazała mi umieścić w routerze ZTE MC888 wersja B po uruchomieniu routera wszystko działało jak należy, do czasu jak uruchomiłem grę League of Legends po wybraniu bohatera nie łączy mnie z serwerem gry, chciałem włączyć teamspeaka żeby spytać się o radę moich znajomych niestety on też się nie łączy z serwerami, tak samo jak discord.

Mam internet w telefonie i on z tymi serwerami w grze League of Legends się łączy bo zrezygnowałem z gry na moim stacjonarnym komputerze i przeniosłem się na wersję mobilną z tego powodu.

Próbowałem na supporcie niestety oni tylko szybko piszą i linkują ustawienia po czym się rozłączają.

Dlatego szukam pomocy u was.

Przepraszam że jestem lekko poirytowany ale naprawdę mam dość tej zabawy.

• 21
  • 58
  • 0

@atlas_cudow napisał(-a)

@Norokozaknapisał(-a)

Po prostu potwierdź lub nie czy ktoś na infolinii był w stanie potwierdzić, z jakiego APN korzysta twój router. To ważne, bo jeżeli operator dalej widzi standardowe połączenie to wina po stronie samego routera. Natomiast, jeżeli operator widzi połączenie przez VPN, to znaczy że coś jest źle po jego stronie....

Support mi kazał tylko próbować różne opcje ustawień, aczkolwiek na początku sugerowali mi opcję vpn.static.pl.

Nic nie potwierdził 

• 2846
  • 12125
  • 75

Zrobiłem mały eksperyment i wklepałem u siebie ustawienia  vpn.static.pl pomimo braku tej usługi. Komp nie był w stanie połączyć się z netem, więc jeżeli ty masz net z ustawieniami vpn.static.pl  to coś tam działa...

Z tym, że ja robiłem test na karcie Flex, więc może to też być przyczyną braku sieci.

Nic nie potwierdził 

To po prostu o to zapytaj... 

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33092
  • 40645
  • 1403

Czy mógłbyś napisać na jakich urządzeniach jest problem? to komputer na Windows/Linux/MacOS? jakieś telefony - tablety- jaki system operacyjny?

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35107
  • 293

@Norokozaknapisał(-a)

Support mi kazał tylko próbować różne opcje ustawień, aczkolwiek na początku sugerowali mi opcję vpn.static.pl.

Nic nie potwierdził 

To zupełnie jak ty. Też niczego nie potwierdziłeś.