- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z opóźnieniami na światłowodzie
@pawel__b polecisz coś konkretnego? Myślałem o Netgear Nighthawk xr1000 przeZ oprogramowanie DumaOs z funkcją geofilter, albo RoG GT6. Jakieś opinie, swoją drogą dzięki za zaangażowanie i pomoc, mam nadzieję znajdziemy tutaj poprawę i rozwiązanie.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Generalnie z zasady nie polecam niczego poza Asusem 😉
choć TPlinki też dają radę w różnych sytuacjach tylko że warto kupować modele, które wspierają alternatywne oprogramowanie typu OpenWrt w wersji od 22.03 w górę
Nie wiem czy ma u Ciebie sens szukanie routera z QoS skoro pisałeś że generalnie na tym routerze tylko Ty jesteś podłączony...szukałbym przede wszystkim routera który nie ma problemu z bufferbloat czyli przepełnieniem bufora, routery gamingowe zazwyczaj rozwiązują ten problem ale też mają swoją cenę
Akurat ten model TP Linka który kupiłeś nie był specjalnie trafiony do grania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Galiuszgalileus Pisałeś, że na FB też jest problem. Albo oba routery są do kitu jako sprzęt do grania przez sieć albo problem leży poza Twoim gniazdkiem. Robiliście porównanie z kolegą @_Artek_ ? On ma takie samo łącze, FB i na komfort w Fifie nie narzeka, różnicie się tylko miejscem zamieszkania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tego też nie można wykluczyć że na porcie GPON koncentratora wisi zbyt wielu użytkowników albo użytkowników który potrafią dociążyć port dlatego warto przy zmianie routera wziąć w sklepie wysylkowym z możliwością zwrotu w ciągu 14 czy 30 dni 😋
wracając do sedna. spróbuj najpierw całkiem wyłączyć QoS na tym TPLinku
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Informacyjnie dla osób, które brały udział w tym temacie:
Część wpisów dotyczących łącza innego operatora została usunięta. Dla przypomnienia jesteśmy na forum Orange i tutaj rozmawiamy o usługach i urządzeniach, która są podłączone do usług Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Takie akcje prowadzą tylko do zniechęcenia użytkowników do dzielenia się wiedzą i doświadczeniem…poza tym jest to brak szacunku dla osób które poświeciły czas żeby w dobrej wierze pomóc użytkownikowi….zanim się coś usunie to warto się chwilę zastanowić
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Lepiej usunąć i nie zająć się tematem. Ja po takim czymś kończę pisać na tej społeczności.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ale co, @Wojciech miał zająć się tematem? On tu jest tylko jak ten szatniarz u Barei.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@-brtk-napisał(-a)Lepiej usunąć i nie zająć się tematem. Ja po takim czymś kończę pisać na tej społeczności.
Rozumiem rozgoryczenie, bo sporo zostało napisane, ale przecież OP zupełnie nie odróżniał usługi od Orange i usługi "innej": nie było łatwo zorientować się o którą mu chodzi w danym momencie. A że dyskusje o funkcjonowaniu sieci innych operatorów nie są tu na miejscu to...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wydaje mi się że nasze propozycje poradzenia sobie z problemem były dość uniwersalne, mogące się przydać również na sieci Orange