- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z bufferbloat i utrata pakietów.
Nie, dziadkowie tylko telewizje oglądają i to tyle. Ogolnie ja mieszkam w bloku i jest mozliwość ze łącze jest jakoś cały czas obciązone czy raczej nie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To by wyszło w ping-plotach czy innych speedtestach uruchamianych regularnie przez dłuższy czas. Jeśli podejrzewasz że jest takie ryzyko, pomyśl o tej sondzie z UKE - ona testuje w dłuuugich okresach (dwa dni minimum) i to daje dość jednoznaczny werdykt.
PS. Gdybyś po prostu grał w tym bloku po WiFi, to zaraz byśmy zgodnym chórem zakrzyknęli: a, no pewnie WiFi i to jeszcze w bloku, jak ma to działać dobrze. Ale grasz jak należy, po kabelku, co więcej entuzjastycznie zgodziłeś się ten kabelek sprawdzić (co się nieczęsto zdarza), i dalej lipa - wiesz tyle co na początku. Chociaż w sumie chyba jednak wiesz więcej, tylko niewielki pożytek z tego wynika w przedmiotowej kwestii. Oczywiście w bloku sytuacja jest nieco inna jeśli chodzi o topologię sieci i dzielenie się pasmem niż w zabudowie indywidualnej, ale zasady są podobne: zawsze sprzedaje się więcej przepustowości niż się ma. Wszyscy na raz nie korzystają z całego łącza, nigdy. Koledzy znający rzecz od kuchni mogę napisać więcej, łącznie z konkretnymi liczbami; to nie jest specjalnie tajne. Ale żeby to mogło przeszkadzać ci w rozgrywce to bardzo wątpię, chociaż na NO owszem były opisywane przypadki przeciążonego punktu "wspólnego". To jednak dawałoby bardziej "konkretne" objawy. Możesz spróbować ustawić gdzieś z boku jakiś mało inwazyjny test (z innego komputera - choćby ciągły ping do tego serwera który pokazałeś), i zobaczyć czy kiedy w grze coś się chrzani, to ma to przełożenie na te statystyki. Czy problemy w grze korelują w ogóle z problemami sieciowymi - i jeżeli tak, to gdzie się te problemy pojawiają. To pozwoli wykluczyć ewentualne problemy z maszyną czy jej kartą sieciową.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dobrze, a jak dostać tę sondę?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
UKE, ePUAP, rejestracja, wniosek. W skrócie.
Przysyłają pudełko kurierem. Podłączasz. Czekasz z tydzień. Zamawiasz kuriera powrotnego. Rozłączasz, pakujesz, odsyłasz. Dostajesz raport na maila.
To tak w telegraficznym skrócie, ale jest banalnie proste.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dobra, dziękuję ślicznie, zaraz to ogarnę i wtedy jak to urządzenie działa to normalnie mogę korzystać ze wszystkich usług tak? a no i jeszcze pytanie odnośnie tego ONT, jeżeli będę miał opcję uzyskania ONT to brać to prawda?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z T-Mobile z W-wy test jest w A, B spróbuje jeszcze zrobić żeby pokazało A+. W nocy jest lepiej.
I zrobiłem w A+ dla rozrywki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Taki wynik spokojnie osiągnę nawet na mobilnym kiedy obetne na QoS max transfer z 600Mbps na 100 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zamówiłem tą płatną asystę i w poniedziałek technik ma być i zobaczymy czy zamontuje ONT.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A jak odniosła się do tego infolinia? Mówili, że ONT jest możliwe do uzyskania?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Technik będzie się kontaktował i wtedy mam mu powiedzieć jak wygląda sytuacja i on powie wtedy.
- « Poprzedni
- Następny »