Jaki internet? LTE? Jeśli internet LTE to najlepiej kupić jakiś dobry router z agregacją pasm LTE, minimum Cat 6, im więcej tym lepiej ale trzeba sprawdzić jakie pasma masz na swoim BTSie
to faktycznie „pomoże”…
na dobrym routerze typu Huawei możesz wybrać sobie dowolne pasma do agregacji (huaCtrrl albo HManager na Androida albo LTEHMonitor lub LTEWatchH na Windows) jeśli wiesz o czym mówię
Ale antena czy BTSa przyda się jak jest kiepska jakość sygnału? Właśnie w tym sęk ze prędkość mam świetna i na to narzekać nie mogę, ale wydaje mi się, że tak jak mówisz to wina nieotwartych portów. Będę musiał coś pogrzebać w routerze (mam dwa huawei B618-22d i ZTE Mf286) aktualnie korzystam z huaweia, No ale porównując mój internet w domu (przy prędkości 80mb/s) a internecie w pracy przy tej samej prędkości to w pracy normalnie gram z innymi graczami a u mnie w domu zamula na potęgę.
Dzięki temu oprogramowaniu możesz wybrać inne pasma LTE z których korzysta router, to może poprawić opóźnienia, przede wszystkim w HManager zobaczysz do którego BTSa jesteś podłączony, możesz porównać z beta.btsearch.pl czy to najlepszy BTS w Twojej okolicy, ewentualnie zmienić lokalizację routera w domu żeby łączył się do mniej obciążonego BTSa albo podłączyć zewnętrzną antenę,
AHAHAHAHHAh Przeciez to jest najgorszy internet do gier FPS nie da sie grac pingi na polskich serwerach po 50-60 ahahahahaha
Pamiętam, że kiedyś pingi na łączu ADSL (kable Orange) w usłudze Netii w CS 1.6 na polskich serwerach 35-50 ms pingu. Czyli na Światłowodzie jest teraz dużo gorzej? ADSL to już przeżytek, aktualnie jestem na radiówce od lokalnego operatora. Co prawda rzadko teraz gram, ale partyjkę w CS:GO weekendami lubię sobie popykać. Tak naprawdę u mnie tylko ten światłowód wchodzi w grę, ewentualnie usługa BSA o ile będzie dostępna. Szkoda, że Orange tak do tego podchodzi. Warto coś z tym zrobić bo klienci, którzy mają wybór odejdą.
Od pewnego czasu jest lepiej, dużo lepiej. Potwierdzone dziś ok 18.30. Na polskich serwerach CS 5-10 ms .
Jednak coś Orange z tym zrobił
40-50ms