- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Podczas ustawienia w dekoderze formatu obrazu ustawiłem format obrazu na panoramiczny i chciałbym to zmienić ale nie mogę znależć w ustawieniach takiej opcji
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kerik tu chyba znajdziesz odpowiedź Rozwiązano: Samsung ICU 100 - nieprawidłowy format obrazu dla kanałów nadawanych w 4:3. - Nasz Orang...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ustawienie formatu obrazu w dekoderze Samsung ICU 100
@kerik Jeśli to na 100% w ustawieniach dekodera, to z poziomu menu zrób reset do ustawień fabrycznych i po problemie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
z poziomu menu nie ma takiej opcji reset , nie jestem pewien ale jak rozwiązywałem poprzedni problem z ruerem to w pewnym momecie miałem taki folder z wyborem formatu obrazu .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kerik Dekoder Samsung ICU 100 | Orange Polska zerknij na instrukcję
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
przeczytałem w innym mijescu że reset nic nie daje , tak że pozostanę przy tym jak jest . Niekóre stacje nadają filmy w oryginalnyej wersji i stąd było moje pytanie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kerik Jak nie zrobisz, się nie przekonasz. Skoro udało się zmienić coś na dekoderze, reset to wyczyści. Swoją droga masz rację, że programy na różnych kanałach nadawane są z innymi ustawieniami. To prawda najprawdziwsza, bo taki format dostaje od dystrybutora kanału Orange jako retransmiter treści. czasem się udaje to zmienić, bo to kwestia ustaleń między operatorem a dostawcą...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kerik Ustawienie formatu obrazu w ICU 100 odbywa się tylko poprzez naciśnięcie na pilocie OK. Pojawia się menu, gdzie ostatnia pozycja to "Format obrazu". Dostępny do wyboru jest format oryginalny, zoom i szeroki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@keriknapisał(-a)
przeczytałem w innym mijescu że reset nic nie daje , tak że pozostanę przy tym jak jest . Niekóre stacje nadają filmy w oryginalnyej wersji i stąd było moje pytanie
Między innymi masz odpowiedź w poście powyżej kolegi @w4ld , tak samo jak i inne odpowiedzi na pytanie zostały opisane w całym podlinkowanym przeze mnie wątku, czytałeś to w ogóle 🤔?
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@keriknapisał(-a)Podczas ustawienia w dekoderze formatu obrazu ustawiłem format obrazu na panoramiczny i chciałbym to zmienić ale nie mogę znależć w ustawieniach takiej opcji
Niemożliwe, ten dekoder nie ma takiej opcji. Format obrazu jest ustawiany automatycznie, można go tylko czasowo zmienić dla aktualnie oglądanego kanału (tak jak pisał @w4ld ), ale to ustawienie nie jest trwałe. Coś ci się kolego musiało zdawać.
PS. Natomiast można zmienić rozdzielczość - jeśli będzie drastycznie niedopasowana do rozdzielczości TV to być może jakieś zniekształcenia się pojawią. Dostęp do zmiany rozdzielczości jest przez menu serwisowe (D-C-D na pilocie).
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »