- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
drukarka brother i funbox 6
raczej nic się nie zmieniło i funbox 6 nadal wali w kulki i nie obsługuje drukarek po wifi?
drukarka brother dcp 1623we
przez wifi drukarka widzi funboxa ale po wpisaniu klucza odrzuca z komunikatem że nieprawidłowe hasło.
podłączyłem kablem przez usb i na routerze widać drukarke ale jak chce skofigurować tj tu ORANGE EKSPERT - Podłączenie i konfiguracja drukarki z modemem Orange FunBox - PJM - YouTube to wyrzuca mi błąd na etapie http//funbox:631 " system windows nie może nawiązać polaczenia z drukarka. sprawdź nazwę drukarki i spróbuj ponownie. jeśli to drukarka sieciowa, upewnij się, ze jest włączona, a jej adres poprawny"
nie mam pojęcia o co tu chodzi.
jak podłączę kablem drukarkę do lapka to działa i drukuje.
na telefonie (router wifi) po przez iprint scan również działa
mam rozumieć że na fb 6 nie da sie i temat zamkniety?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@PARANOJApróbowałeś według tego filmika Orange ORANGE EKSPERT - Jak podłączyć drukarkę przez Wi-Fi? https://www.youtube.com/watch?v=WI8MIKUgnKM
a także przesyłam Ci linka do pomocy technicznej Brother Nie mogę drukować przy połączeniu przez sieć bezprzewodową (Wi-Fi) (Windows) https://support.brother.com/g/b/faqend.aspx?c=pl&lang=pl&prod=mfct910dw_all&faqid=faq00100428_014
Także linkRozwiązywanie problemów z połączeniem drukarki i drukowaniem w systemie Windows https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/rozwi%C4%85zywanie-problem%C3%B3w-z-po%C5%82%C4%85czenie...
Może te linki coś Ci pomogą
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@PARANOJA proponuję wyłączyć WiFi6 i/lub rozdzielić sieci WiFi w FunBox-ie. Podejrzewam, że drukarka połączy się przez WiFi 2,4 GHz.
Następnie po połączeniu sprawdź adres IP drukarki. FunBox ma najczęściej 192.168.1.1, więc i drukarka musi mieć 192.168.1.XXX, gdzie XXX numer z zakresu 2-254, ale też trzeba wybrać numer który nie jest zajęty przez inne urządzenie połączone z FunBox-em. Proponuję na drukarce ustawić IP 192.168.1.230. Najlepiej na drukarce wpisać stały adres IP.
Jak już będą poustawiane parametry i drilukarka podłączona, to w komputerze trzeba albo ponownie zainstalować sterowniki drukarki, albo w porcie drukarki zmienić adres IP.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
... i przeinstalować windowsa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@PARANOJA Zapytam, choć wydaje mi się, że znam odpowiedź : wyłączyłeś wifi6 i zmieniłeś szyfrowanie na WPA2PSK? Z rozdzieleniem sieci włącznie...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Zeuseknapisał(-a)
Podejrzewam że właśnie brak rozdzielenia sieci to może być problem. Brother łączy się przez 2.4GHz
nie ma to znaczenia efekt ten sam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85napisał(-a)
Spróbuj zmienić na hasło na takie zawierające same litery i cyfry bez znaków specjalnych.
od zawsze tak mam 🙂
niestety to nie to.
może jutro usiądę do tematu dziś nie miałem nawet kiedy.
dam znać co się udało a co nie
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »