- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana dekodera WHD80 na UHD88
Witam.
Chcę kupić nowy pakiet Tv + internet + tel. domowy ( na miedzi), dostępny jest tylko dekoder
WHD80... Czy mając używany sprawny dekoder UHD88 z dedykowanym dyskiem mogę po prostu zamienić
dekodery czyli WHD80 na UHD88i wszystko będzie działać ok ?
pzdr
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Nix2 Pozwolisz, że dopytam. Czy ten "używany, sprawny dekoder" posiadasz w użyciu w ramach trwającej umowy z Orange? Czy ten "nowy pakiet" ma być umową która zastąpi aktualną? Jakim "kanałem" chcesz podpisać nową umowę, czy w trakcie wizyty w salonie, czy też przez Internet? Jeżeli w salonie i ten zestaw UHD88 jest Ci użyczony w ramach umowy, to pytaj w salonie, doradcy, czy możesz zostać przy starym sprzęcie. Jeżeli zakup przez internet, to może połącz się z doradcą przez czata i u niego wyjaśnij kwestię sprzętu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Misiek62 No więc ten używany sprawny UHD88 ma mój kumpel i odda mi go za flaszkę....:)
Umowy z Orange nie mam w tej chwili żadnej, a chcę dopiero podpisać nową umowę przez neta, no i byłaby to
umowa z WHD80, bo zwyczajnie innego dekodera w ofercie nie ma...
Z doradcą na chacie już rozmawiałem w tej sprawie i otrzymałem info że "powinno" działać, no ale
nauczony przykrymi doświadczeniami wolę się upewnić.
pzdr Nix
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No właśnie, tego się obawiałem, że ten używany dekoder nie jest z oficjalnych źródeł. Otóż, według mojej wiedzy, Twój kumpel powinien dekoder zwrócić do Orange... Chyba że zapłacił karę... Praktycznie w ramach nowej umowy, na Twoim miejscu brałbym WHD80, ablo ICU 100 gdyby był dostępny dla Twojej umowy. Przede wszystkim dlatego, że może on być połączony z modemem/routerem przez WiFi. Ewentualnie, jeśli faktycznie będziesz mógł używać tego UHD, to sobie zamienisz, sprawdzisz co lepiej działa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety nie znam szczegółów co do cywilno-prawnych losów dekodera, ale widzę, że ofert sprzedaży takich używek z orange jest kilka m.innymi na allegro, olx itp... no ale to OT.
Rozumiem, że pod względem czysto technicznym taki dekoder nie ma prawa nie działać ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Nix2 wiesz, nie jestem "technikiem" Orange, ale akurat te dekodery działają pod kontrolą kart, więc jeżeli podpiszesz umowę, dostaniesz sprzęt i kartę... to UHD88 powinien "ją czytać"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli kolega nie ma już usługi to może nie działać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@sebaswiderskinapisał(-a)Jeśli kolega nie ma już usługi to może nie działać.
Myślałem o nowej karcie, którą przy podpisaniu umowy dostanie @Nix2 - więc sądzę, że urządzenie od kolegi powinno działać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A dekoder się autoryzuje?
- « Poprzedni
-