Nie można wyświetlić tego widżeta.
Nie można wyświetlić tego widżeta.
Nie można wyświetlić tego widżeta.

dekoder whd 80 brak dźwieku

Highlighted

Poziom 4, Obserwator
  • 1
  • 0
  • 0

dekoder whd 80 brak dźwieku

Witam

Mam problem z dźwiękiem w dekoderze whd  80

Gdy dekoder jest połączony z routerem przez kabel wszystko jest ok

Po podłączeniu dekodera przez wifi wps jest tylko obraz , dźwięku brak...

Łączyłem dekoder z routerem wg tej instrukcji;

"1. Odłącz przewód Ethernet łączący go z dekoderem (jeżeli jest podłączony) – powinieneś zobaczyć komunikat o braku połączenia.
2. Wciśnij jednocześnie przyciski P+ i P- na przednim panelu dekodera. Dioda po lewej stronie wyświetlacza powinna zacząć migać. Jeżeli nie miga – wciśnij przyciski jeszcze raz.
3. Wciśnij przycisk WPS z tyłu modemu FunBox lub przycisk Wi-Fi z przodu modemu Livebox 2.0. Dioda z antenką na modemie powinna zacząć migać.
4. Dioda po lewej stronie wyświetlacza na dekoderze (ta, która migała) zapali się zielonym światłem, a po ok 10s zgaśnie. Komunikat o braku połączenia zniknie z ekranu.
Jeżeli dioda nie zapaliła się na zielono, a komunikat na ekranie nadal się wyświetla, wykonaj wszystkie kroki jeszcze raz, lub połącz dekoder przewodem Ethernet'

1 ODPOWIEDŹ 1
Highlighted

Poziom 36, Guru *
  • 3965
  • 6477
  • 140

dekoder whd 80 brak dźwieku

@orzechq3  ciekawy problem. Osobiście się z czymś takim nie zetknąłem... Więc mogę Ci zaproponować, coś co na pierwszy rzut oka może nie mieć związku z dźwiękiem. Sprawdziłbym na jakim kanale nadaje router, czy jest on optymalny dla dekodera, w tym pomieszczeniu, w którym jest on usytuowany. Takie narzędzie dostępne w aplikacji na smartfon. "Mój Funbox"