Nie można wyświetlić tego widżeta.

Wgrany został zdalnie soft i został popsuty dekoder WH80. Kanały nie działają. Jest logo.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 199
  • 320
  • 0

Wgrany został zdalnie soft i został popsuty dekoder WH80. Kanały nie działają. Jest logo.

Mi zlikwidowali taki dekoder, wgrywając zdalnie soft, który blokuje wszystko. Żadnych kanałów tylko pomarańczowa kostka z napisem "pomarańcz". Nie sądziłem że te dekodery są jeszcze wspierane.

Wydzieliłem posty z tematu "Lista Kanałów Orange IPTV" - moderator Wojciech.

14 ODPOW. 14

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6917
  • 28370
  • 226

Lista Kanałów Orange IPTV

@adzia1napisał(-a)

Mi zlikwidowali taki dekoder, wgrywając zdalnie soft, który blokuje wszystko. Żadnych kanałów tylko pomarańczowa kostka z napisem "pomarańcz". Nie sądziłem że te dekodery są jeszcze wspierane.

Są wspierane w ramach umowy, dlaczego nie miałyby być? Widocznie nie masz go w umowie, albo po prostu jest zepsuty.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14614
  • 60119
  • 737

@adzia1  zadzwoń na infolinię, zgłoś problem i podejdź do salonu w celu wymiany na inny model/egzemplarz 

• 199
  • 320
  • 0

@agat13 Tak zrobiłem. Powiedzieli że nie mam go w umowie, nie istnieje i nic nie mogą zrobić. Reklamacji nie przyjmują bo z ich strony nigdy jego nie dostałem i nie posiadam. Byłem też w salonie i powiedzieli to samo, spytałem: skąd w takim razie posiadam ten tuner, odpowiedzieli że może kupiłem na Allegro. Wcześniej kiedy reklamowałem, nagrywanie w tunerze ICU100 w drugim pokoju i wspomniałem że posiadam jeszcze WHD80, na którym nagrywa się wszystko dobrze, na drugi dzień miałem tuner już uszkodzony, t. j. nie miałem komunikacji po WiFi i nie mogłem nagrywać, zniknęła ta funkcja, czerwony przycisk nie reagował. Po jakimś czasie wykasowali resztę softu, czyli nie ma już żadnych kanałów, tylko świeci pomarańczowy kwadracik. Wszystko to bez mojej wiedzy i komunikatu że pozbawiony zostanę możliwości używania tunera WHU80. Nie sądziłem że firma Orange w tak ordynarny sposób potrafi działać. 

SERDECZNE ŻYCZENIA NOWOROCZNE DLA WSZYSTKICH

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2399
  • 9223
  • 35

no ale @adzia1 , jakie w końcu te tunery masz? Jakie i ile w domu, a jakie i ile w umowie? Co się nie zgadza?

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 292
  • 845
  • 2

@adzia1 Powinnaś zmienić umowę np. otrzymasz dekoder 4K Stream.

• 5510
  • 18703
  • 186

@pirenejnapisał(-a)

no ale @adzia1 , jakie w końcu te tunery masz? Jakie i ile w domu, a jakie i ile w umowie? Co się nie zgadza?

Jakie urządzenie jest przypisane do klienta w systemach Orange da się sprawdzić logując się na swoje konto w Mój Orange. 

• 6917
  • 28370
  • 226

@adzia1napisał(-a)

...

nie mam go w umowie, nie istnieje i nic nie mogą zrobić. Reklamacji nie przyjmują bo z ich strony nigdy jego nie dostałem i nie posiadam

...

Czyli za multitroom też pewnie nie płacisz... To jakim cudem oczekujesz że będzie działało? Czy też płacisz za multiroom, ale nie przeszkadza ci że nie działa? Ale skoro reklamację odrzucili, to można podejrzewać, że raczej nie masz w umowie multiroom.

• 199
  • 320
  • 0

@j131 Już kiedyś wyjaśniałem. Dostałem drugi dekoder 3D i przez kilka lat miałem dwa dekodery z mozliwością nagrywania. Nie było mowy wtedy o multiroomach. Dostałem protokół na drugi dekoderi w umowie jest że mogę nagrywać HD. W obu dekoderach była opcja nagrywania. Mam stary abonament bo w nowym nic ciekawego niema, jedynie cena nowa.

Ktoś pytał o dane dekodera, w załączniku:

Dane dekodera 473768968_1122998616119041_8777462407054550590_n.jpg
Opcje abo 473442609_1563534914348817_566883057717412106_n.jpg
dane połączenia 474541928_985020813521320_8372090011528852444_n.jpg

• 2174
  • 6271
  • 204

Co to dekoder 3D ?
Kiedyś były multiroom w ramach testu za free. Ale już dawno wycofano. Możliwe, że to pozostałość po tych testach. Było czyszczenie w systemach, wychwycono że jest drugi dekoder za free i wyłączono.